hoffo106 Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Witam! Posiadam Rock Shox'a Dart 3 (kross level a6) i na moje 52kg jest twardy a na mrozie jest twardy i nie ma żadnej amortyzacji. I nie wiem co mi by bardziej pasowało wymienić sprężynę (sprężyna i koszt wymiany sprężyny) lub sprzedać darta na allegro (amor. ma przejechane 150km) dołożyć do tego - ile bym miał ze sprzedaży i ile musiałbym się dołożyć by kupić coś dobrego pod moją wagę, najlepiej jakby amor. był powietrzny - moja waga przez najbliższe 5 lat jeszcze się nieco zmieni a ciśnienie powietrza w amor. dopasowałbym do mojej wagi. Która z tych opcji jest lepsza? Co do drugiego wariantu to bym poprosił o taki krótki kosztorys i przykład jakiegoś amortyzatora.
kubek20 Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Słyszałem że do darta pasuje przycięta sprężyna od simsona, pasuje pod wagę ok 50 kg
matkell Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Biorąc pod uwagę sprzedaż i kupno nowego powietrznego amorka to możesz wyrwać SR Raidona za około 400zł, ale dostosowanie go do mrozu wymaga regulacji ciśnienia powietrza, moim zdaniem praca na mrozie z ilością powietrza dostosowaną do temperatury jest zadowalająca jak za takie pieniądze, kupiłem takiego w styczniu i jak najbardziej polecam, a to za ile sprzedaż Darta to kwestia wyceny konkretnego egzemplarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.