jacekp Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 witam Od niedawna jestem uzytkownikiem starej szosowki. Czytalem ranking szosowych podjazdow i widze ze jest tam moj ulubiony podjazd na Magurke Wikowicka. Tyle ze na razie jezdzilem tam na MTB.Moja szosa ma najlzejsze przelozenie 42/23 waga cos poza 11kg. Myslicie ze mozna tam wjechac? Jezeli ktos wjezdzal jakiej uzyl przekladni. MTBkiem ciezko mi tam podjechac 32/34 srodkowy odcinek zrzucam na 22/34
Grand231 Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Czytalem ranking szosowych podjazdow i widze ze jest tam moj ulubiony podjazd na Magurke Wikowicka. Masz na myśli podjazd od Bielska na Przegibek i potem na Magurkę niebieskim szlakiem?, w sumie podjazd asfaltowy nie jest taki zły - nie jest aż tak ciężki, o wiele trudniej podjeżdża się ten krótki kamienisty odcinek niebieskiego szlaku. Tam zgadzam się z tobą że chwilami trzeba schodzić z roweru i trzeba pchać pod górę.
mrsandman Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Koledze zapewne chodziło o podjazd asfaltem z Wilkowic, droga prowadzi na sam szczyt a jakość asfaltu jest bardzo dobra:) Jak już mówimy o tamtych okolicach, ktoś z was podjeżdzał z Międzybrodzia na Nowy Świat? Podobno jest tam dość stromy odcinek asfaltu. Jakie warunki panują dalej na zielonym w kierunku Gaików? Po poziomicach wygląda, że srogo:)
jacekp Napisano 13 Marca 2011 Autor Napisano 13 Marca 2011 zapewne chodziło o podjazd asfaltem z Wilkowic wlasnie o ten podjazd chodzi Nie jestem z Bielska nie mialem dzis szosy tylko MTB Pojechalem dzis z zalozeniem zeby nie zrzucac na mlynek.Podjechalem ale to dalej spore przelozenie (32/34)w porownaniu do szosowych z tym ze moj MTBek dosc ciezki bo 14,5kg Skoro podjazd jest wymieniony w szosowych wiec pewnie ktos podjezdza. Tyle ze jak ktos do szosy zalozy kasete z mtb to juz zaden wyczyn ale jesli faktycznie podjezdzaja na szosowych kasetach to respekt ja dzis Magurka bez mlynka potem przegibek od miedzybrodzia na twardszych niz 32/28 jak na mnie ciezko ale jakos objechalem Nastepny raz moze przyjade z szosa.Pewnie Magurke nie podjade ale sprobuje Pozdrawiam grupke z Ket za ktorymi chwilke jechalem moja dzisiejsza trasa http://www.endomondo.com/workouts/user/697057
jacekp Napisano 22 Marca 2011 Autor Napisano 22 Marca 2011 za dwa tygodnie (3.IV)chyba bede w Bielsku moze ktos mialby chec podjechac na szosie na Magurke ? Z kims choc sie nie da jakos sie jedzie choc raczej na poczatku sezonu chyba nie pokonam tego podjazdu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.