karol26 Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 Witam! Tym razem pisze do Was z prośbą o doradzenie mi jakiegoś dobrego hamulca typu V-brake. Przesiadam się z tarcz, ponieważ nie mogłem jej nigdy wyregulować (albo obcierała albo za słabo hamowała). V-ki są tańsze, więc wolę kupić stare, sprawdzone rozwiązanie. Dodam że hamulec ma być na przód (jeżeli ma to jakieś znaczenie ). Pozdrawiam!
Mod Team Franio Napisano 9 Marca 2011 Mod Team Napisano 9 Marca 2011 W tej cenie Avid SD5 lub Deore LX (z nowych). Jeśli w grę wchodzi używka, poszukaj Avid SD7. Dodam że hamulec ma być na przód A z tyłu co masz?
Wafel Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 http://allegro.pl/hamulec-przedni-avid-sd-7-klamka-avid-fr-5-xtr-i1495175670.html
Mod Team Franio Napisano 9 Marca 2011 Mod Team Napisano 9 Marca 2011 Mógłbyś dołożyć i kupić komplet (przód + tył), nawet używany. Oczywiście zakładając, że ten tylny hamulec nie jest zbyt dobry.
konturek1 Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Ja osobiście polecam avid sd5. Sam jakieś 2 lata temu na nich jeździłem i hamowały porównywalnie do bb5.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.