adkam12 Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Witam ostatnio (w leci ) poszly mi przerzutki dokladnie przelotka w przerzutkach Shimano tourney A wiec przeszkadza mi ta przelotka : http://allefree.pl/galleries/222222/medium/photo1.jpg Poniewaz tak i siak kiedy mi sie urwie jak kupie nowe przerzutki I moje pytanie jest czy moge kupic jakis zamiennik z inna przelotka na 7 biegow ? I czy musze kupowac cos do tego oprocz przerzutek?(linke i pancerz tak i siak musze kupic) Z gory dzieki! Jestem zielony w tych sprawach jak cos:) Cena do 60 zl
Mod Team Franio Napisano 2 Marca 2011 Mod Team Napisano 2 Marca 2011 Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc o "przelotce". Na zdjęciu jest cała przerzutka. Do 50zł możesz kupić Shimano Acerę, która będzie kompatybilna z twoim 7 rzędowym wolnobiegiem bądź kasetą.
stefan2810 Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Może chodzi Ci o "wózek"??? zobacz tu ---> http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ Jak to wózek to nie uda Ci się go chyba wymienić. Lecz nie wiem do końca i chyba w ogole ciężko dostać coś takiego. Możesz oczywiście kupić nową przerzutkę, za tą cenę polecam ---> http://allegro.pl/przerzutka-tyl-shimano-alivio-rd-m410-czarna-sgs-i1482221728.html Nie będzie to wymagać zmiany linek. Jeżeli ciągle w przerzutkach urywa Ci się ta "przelotka" (mam na myśli oczywiście wózek), wkręca Ci się w szprychy lub łańcuch spada z tylnych zębatek to masz źle wyregulowaną przerzutkę. Wyregulujesz ją odpowiednio co nie jest trudne i będzie Ci służyć przez wiele lat. O regulacji możesz znaleźć tu na forum.
kudlatty Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Może dołóż 20zł i kup coś takiego?. Jeżdżę na takiej tylnej i jest bardzo fajnie. Kupiłem za 20zł używkę i się opłacało . Zmienia bez większego problemu nawet pod dużym przeciążeniem . Na początku były duże luzy (używana to mogłem się spodziewać) oddałem, facet coś zrobił (chyba pozbijał te sworznie) i luzy zniknęły . Na razie jestem bardzo zadowolony. Przedtem też miałem tourneya i różnica jest wielka .
adkam12 Napisano 2 Marca 2011 Autor Napisano 2 Marca 2011 Hmm chodzi o to co przechodzi przez to linka takie koleczko Co do kupienia przerzutki co znaczy "wolnobiegiem bądź kasetą. " ??
kudlatty Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Wolnobieg lub kaseta to te zębatki z tyłu przy przerzutce Tu masz wytłumaczone.
Mod Team Franio Napisano 2 Marca 2011 Mod Team Napisano 2 Marca 2011 Wolnobieg jest to jeden, scalony element. Natomiast kaseta jest rozbieralna. Edit Co do przerzutki, to celuj w Shimano Alivio. Myślałem, że masz do wydania 50, a nie 60zł, dlatego poleciłem Acerę. Chociaż w sumie różnica 20zł to znowu nie tak dużo, więc chyba warto dołożyć. Tutaj masz nówkę Alivio z demontażu, już za 55zł.
adkam12 Napisano 2 Marca 2011 Autor Napisano 2 Marca 2011 Mam kasetowe Kaska do wydania to do 80 zł Czy jezeli bede teraz doprawial te nowe przerzutki ktore kupie to musz zdjemowac lancuch czy cos? Mogbym prosic o jakis poradnik wymiany przerzutek? z gory dzieki Przepraszam ale jakims sposobem nie moglem edytowac wiadomosci W starych przerzutkach zepsutych dzialo mi sie tak ze nie chcialo wskoczyc na ten najletszy bieg co moglo byc powodem?
Mod Team Franio Napisano 3 Marca 2011 Mod Team Napisano 3 Marca 2011 Poradnik: klik! W starych przerzutkach bieg nie chciał wskoczyć na najniższy, bo pewnie przerzutki nie były dobrze wyregulowane. Jakie masz manetki?
kudlatty Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 Nie mam porównania do alivio ale polecam ci tego lx-a. Jeśli nowe to alivio. Może to?
adkam12 Napisano 3 Marca 2011 Autor Napisano 3 Marca 2011 Hmm co do uzwanych to nie jestem pewien poniewaz mysle ze to dlugo nie pojezdzi Co do manetek powiem za pare dni bo jestem u kuzyna na razie:) Przepraszam was bardzo za moja pomylke mam wolnobieg
Mod Team Franio Napisano 3 Marca 2011 Mod Team Napisano 3 Marca 2011 Jeśli kupimy skatowany kawałek złomu, to masz rację, długo to nie pojeździ. Jednak jeśli mamy okazję kupić część w dobrym stanie, z wyższej grupy osprzętowej, to czy nie jest to opłacalne? Taka część będąc zadbana, konserwowana, itd.. ma prawo przetrwać o wiele więcej i dłużej, niż część z niższych grup osprzętowych.
adkam12 Napisano 4 Marca 2011 Autor Napisano 4 Marca 2011 Okej teraz poprosze o danie wg was najlepszych przerzutek do 80 zl tylko dajcie jakies dobre a nie rozklekotane
kudlatty Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Deore Alivio =all&a_text_i[420][0]=&a_text_i[420][1]=&buy=0&clear_cookie=0&distance=1&id=16459&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&state=0&order=dd&price_from=&price_to=80&view=gtext&change_view=1"]Allegro , Lepszej w tej cenie od deore chyba nie znajdziesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.