Skocz do zawartości

[Przerzutka]Shimano Tourney Zamiennik

adkam12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ostatnio (w leci ) poszly mi przerzutki dokladnie przelotka w przerzutkach Shimano tourney :)

A wiec przeszkadza mi ta przelotka :

http://allefree.pl/galleries/222222/medium/photo1.jpg

Poniewaz tak i siak kiedy mi sie urwie jak kupie nowe przerzutki

I moje pytanie jest czy moge kupic jakis zamiennik z inna przelotka na 7 biegow ?

I czy musze kupowac cos do tego oprocz przerzutek?(linke i pancerz tak i siak musze kupic)

Z gory dzieki!

Jestem zielony w tych sprawach jak cos:)

Cena do 60 zl :thumbsup:

• Mod Team
Napisano

Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc o "przelotce". Na zdjęciu jest cała przerzutka.

Do 50zł możesz kupić Shimano Acerę, która będzie kompatybilna z twoim 7 rzędowym wolnobiegiem bądź kasetą.

Napisano

Może chodzi Ci o "wózek"???

zobacz tu ---> http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/

Jak to wózek to nie uda Ci się go chyba wymienić. Lecz nie wiem do końca i chyba w ogole ciężko dostać coś takiego. Możesz oczywiście kupić nową przerzutkę, za tą cenę polecam ---> http://allegro.pl/przerzutka-tyl-shimano-alivio-rd-m410-czarna-sgs-i1482221728.html

Nie będzie to wymagać zmiany linek.

Jeżeli ciągle w przerzutkach urywa Ci się ta "przelotka" (mam na myśli oczywiście wózek), wkręca Ci się w szprychy lub łańcuch spada z tylnych zębatek to masz źle wyregulowaną przerzutkę. Wyregulujesz ją odpowiednio co nie jest trudne i będzie Ci służyć przez wiele lat. O regulacji możesz znaleźć tu na forum.

Napisano

Może dołóż 20zł i kup coś takiego?. Jeżdżę na takiej tylnej i jest bardzo fajnie. Kupiłem za 20zł używkę i się opłacało :icon_lol: . Zmienia bez większego problemu nawet pod dużym przeciążeniem :). Na początku były duże luzy (używana to mogłem się spodziewać) oddałem, facet coś zrobił (chyba pozbijał te sworznie) i luzy zniknęły :D. Na razie jestem bardzo zadowolony. Przedtem też miałem tourneya i różnica jest wielka :) .

Napisano

Hmm chodzi o to co przechodzi przez to linka takie koleczko :)

Co do kupienia przerzutki co znaczy "wolnobiegiem bądź kasetą. " ??:D

• Mod Team
Napisano

Wolnobieg jest to jeden, scalony element.

851.jpg

Natomiast kaseta jest rozbieralna.

kasetaf.png

Edit

Co do przerzutki, to celuj w Shimano Alivio. Myślałem, że masz do wydania 50, a nie 60zł, dlatego poleciłem Acerę. Chociaż w sumie różnica 20zł to znowu nie tak dużo, więc chyba warto dołożyć. Tutaj masz nówkę Alivio z demontażu, już za 55zł.

Napisano

Mam kasetowe :)

Kaska do wydania to do 80 zł :)

Czy jezeli bede teraz doprawial te nowe przerzutki ktore kupie to musz zdjemowac lancuch czy cos?

Mogbym prosic o jakis poradnik wymiany przerzutek? :rolleyes:

z gory dzieki

Przepraszam ale jakims sposobem nie moglem edytowac wiadomosci :wallbash:

W starych przerzutkach zepsutych dzialo mi sie tak ze nie chcialo wskoczyc na ten najletszy bieg co moglo byc powodem?

• Mod Team
Napisano

Poradnik: klik!

W starych przerzutkach bieg nie chciał wskoczyć na najniższy, bo pewnie przerzutki nie były dobrze wyregulowane.

Jakie masz manetki?

Napisano

Hmm co do uzwanych to nie jestem pewien poniewaz mysle ze to dlugo nie pojezdzi :D

Co do manetek powiem za pare dni bo jestem u kuzyna na razie:)

Przepraszam was bardzo za moja pomylke mam wolnobieg

• Mod Team
Napisano

Jeśli kupimy skatowany kawałek złomu, to masz rację, długo to nie pojeździ. Jednak jeśli mamy okazję kupić część w dobrym stanie, z wyższej grupy osprzętowej, to czy nie jest to opłacalne? Taka część będąc zadbana, konserwowana, itd.. ma prawo przetrwać o wiele więcej i dłużej, niż część z niższych grup osprzętowych. :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...