Skocz do zawartości

Pierwszy start w Cross Country . Jak sie przygotować

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam niedługo tzn 27 marca mam zamiar wystartować w otwartych mistrzostwach Cross Country w Orzeszu. Mam do Was pytanie o to jak powinno sie przygotowac do takiego wyścigu tzn : jak przygotować rower i siebie . W rowerze mam wszystkie nowe części koła Kross R , napęd Alivio , hamulce v-brakee Shimano Acera BR-M422. W rowerze nie posiadam amortyzowanego widelca i dlatego mam pewne obawy czy na sztywnym moge wystartować. Rama stalowa bianchi prawdopodobnie cro-mo.

Opony Kenda Kinetics.

Czy powinienem sie zaopatrzyć w odpowiedni strój i buty czy to nie jest konieczne ?

W tego typu imprezie startuje pierwszy raz. nie mam zamiaru oczywiscie gonic pierwszych miejsc startuje z samej ciekawosci . Chce zobaczyć jak to wygląda.

Dodaje link do strony z impreza.

http://mtborzesze.bloog.pl/

Pozdrawiam.

Napisano

Strój taki żeby był wygodny (wszystko zależy od pogody), ale nie zapomnij o kasku bo bez niego nie wystartujesz.

Kumpel bez większego przygotowania wystartował i dojechał mniej więcej w środku stawki ;-)

Jeśli to Twój pierwszy start to potraktuj to na zasadzie rozpoznania i załóż, że chcesz to tylko przejechać.

Z roku na rok widać, że coraz więcej osób myśli poważnie o XC :)

PS: skąd jesteś?

• Mod Team
Napisano

Na przełajówkach też mykają maratony, więc nie przejmuj się brakiem amorka. A co do stroju to kask obowiązkowo, reszta wg. uznania byle nie za ciepło. Jeżeli chcesz zobaczyć jak to jest, to nie napinaj się na wypasione ciuchy. Ciepło i wygodnie.

Napisano

Strój taki żeby był wygodny (wszystko zależy od pogody), ale nie zapomnij o kasku bo bez niego nie wystartujesz.

Kumpel bez większego przygotowania wystartował i dojechał mniej więcej w środku stawki ;-)

Jeśli to Twój pierwszy start to potraktuj to na zasadzie rozpoznania i załóż, że chcesz to tylko przejechać.

Z roku na rok widać, że coraz więcej osób myśli poważnie o XC :)

PS: skąd jesteś?

Dzięki za odpowiedz na posta . Jestem z okolic Jastrzębia Zdroju. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...