Markq Napisano 14 Lutego 2011 Napisano 14 Lutego 2011 Witam wszystkich roweromaniaków. Moje pytanie to porównanie dwóch rowerów : Kross Navitas COSMO kontra Merida Matts 5 . Specyfikacje techniczne już znam, jednak pytam się o użytkowanie na przestrzeni lat. Powinien być niezawodny min. 6 lat więc czy to wyrzucanie pieniędzy? Czy 2 razy droższy Matts jest wary swoich pieniędzy? Pytania pozostawiam internautom.
Mod Team Franio Napisano 14 Lutego 2011 Mod Team Napisano 14 Lutego 2011 A czego ty sam oczekujesz od roweru? Gdzie będziesz na nim jeździł? Napisz coś więcej "o sobie".
Markq Napisano 14 Lutego 2011 Autor Napisano 14 Lutego 2011 A czego ty sam oczekujesz od roweru? Gdzie będziesz na nim jeździł? Napisz coś więcej "o sobie". Dobrze więc uzupełniam: Mam 186cm wzrostu, ważę 110kg i mieszkam w Warszawie. Roweru używam jedynie podczas wakacji (ewentualnie ciepłe weekendy) ale robię ok 30 km dziennie po drogach szutrowych i asfaltowych. Poprzednio miałem marketowego Horizona speed który mi służył 6 lat i tylko raz wymieniłem dętkę więc rower niezawodny. Tego samego oczekuję od nowego roweru co w poprzednim, jedynie "świeżego" osprzętu, niezawodności i wagi poniżej 24 kg (poprzednio rama stalowa wzmocniona) Nowy rower może być marketowy ale jak nadmieniłem niezawodny. Ach i bym zapomniał najlepiej gdyby kierownica była trochę wyżej niż siodełko dla komfortu jazdy. Horizon speed miał ten sam osprzęt co Grand B-250 jedynie cały układ skrętny nie licząc widelca był wzmocniony Neco (przepraszam za określenia jestem rowerowym laikiem) http://allegro.pl/rower-kross-grand-b-250-pelna-amortyzacja-disc-bmk-i1440219155.html Jeszcze jedna sprawa widziałem w Decathlonie rower B-twin rockrider 5.2 . jak on wypada przy tych?(cena Decathlon okęcie 749zł) http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-2-34976523/# Teraz zauważyłem że pochodzisz z pińczowa moja rodzina z okolic jędrzejowa konkretnie gmina sobków
Mod Team Franio Napisano 15 Lutego 2011 Mod Team Napisano 15 Lutego 2011 Nie napisałeś ile konkretnie masz do wydania na nowy rower, ale domyślam się, że ok. 800zł. Wielkiego wyboru tutaj nie ma. Warto dołożyć do lepszego sprzętu, ale w miarę eksploatacji i zużywania się poszczególnych komponentów, je także warto wymieniać na nowe, lepsze. Z nowych rowerków powinieneś zwrócić uwagę na poniższe modele: Kross Hexagon V3 Wheeler Pro 900 Unibike Mission Schwinn Mesa Arkus Vip 6.0 Chyba, że w grę w chodzi zakup używki. Wtedy można wyrwać dużo lepszy sprzęt. Ach i bym zapomniał najlepiej gdyby kierownica była trochę wyżej niż siodełko dla komfortu jazdy.Teraz zauważyłem że pochodzisz z pińczowa moja rodzina z okolic jędrzejowa konkretnie gmina sobków To naprawdę powoduje, że czujesz się komfortowo? Ja nie wyobrażam sobie jazdy na rowerze w takiej pozycji. Teraz zauważyłem że pochodzisz z pińczowa moja rodzina z okolic jędrzejowa konkretnie gmina sobków Świat jest mały. Pozdrów rodzinkę.
Markq Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Hmm ciekawe rowerki. Nie wiem na co się zdecydować. Chyba ten arkus abo ten swidthn jakoś tak. Ale nie znam tej marki. Co można o niej powiedzieć? A co do wygody zawsze jeżdżę na stojąco ale kiedy siedzę chcę mieć wyżej kierownicę. Obecnie mam do wyboru równo lub wyżej od kierownicy. Ale w tych roweruch jest większy zakres więc ok. Tylko ta śmieszna marka...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.