ryba5374 Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Witam Dzisiaj wracając z trasy nagle napęd zaczął dawać dziwne odgłosy... Zobaczyłem, że gdy jadę ( nie ważne jak szybko) i przestaje pedałować nagle łańcuch się naciąga i jakby do koła idzie. I nagle popuszcza się i strzela. Coś jakbym musiał ciągle pedałować nawet jak z górki (typu ostre koło), czyli jade i przestaje pedałować łańcuch się naciąga i nagle normalnie i tak strzela... Opisałem tak jak umiem. Myślę, że zrozumiale w miarę... Czy wie ktoś jak to naprawić i jakie są tego koszty? I czemu się tak robi? Zawsze było dobrze... a i rower ma przebiegu 17000km Pozdrawiam
Dale Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Może za mało smaru w kasecie? Miałem identyczny problem kilka dni temu w starym wraku z marketu, którym jeżdżę teraz w zimie, który ma jeszcze stary wolnobieg 6-rzędowy. Objawy identyczne. Pomogło wlanie "wazeliny w płynie" (jakkolwiek to sie nazywa ) to wnętrza wolnobiegu i jak ręką odjął
ryba5374 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Napisano 12 Lutego 2011 Nasmaruje jutro i zobaczę co się bd działo
seker1995 Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Stawiam na zasyfiony wolnobieg, ewentualnie bebenek, jesli masz kasete Trzeba rozebrac i przesmarowac zapadki i powinnno smigaac
Mod Team Franio Napisano 13 Lutego 2011 Mod Team Napisano 13 Lutego 2011 J/w. Rozkręcić, wyczyścić, przesmarować, skręcić, sprawdzić czy działa. Jeśli nie, to będziemy szukać innego rozwiązania problemu.
ryba5374 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Napisano 13 Lutego 2011 Przeczyściłem, nasmarowałem i jest jak na razie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.