nosor Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Witam. Szukam błotników dla tego modelu. Z tyłu niekoniecznie na sztycę, a z przodu pod widelec. Dodaje zdjęcia. Dziękuję. A tu z tyłu chyba dziurka pod błotnik:
RadekSki Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Jedno pytanie: gdzie i jak jeździsz ? Jeśli zależy Ci naprawdę na czystości to wg mnie tylko takie lub coś w ten deseń: http://allegro.pl/blotniki-sks-routing-42-28-komplet-srebrny-i1434501058.html Do tego chlapak na przedni i jesteś idealnie czysty w praktycznie dowolnych warunkach. Jeśli chcesz coś bardziej sportowego to będziesz musiał się pogodzić z tym, ze i tak plecy i nogi do kolan będziesz miał mokre lub przynajmniej brudne. Swoją drogą tematów o błotnikach do crossa było już kilka...
nosor Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Napisano 28 Stycznia 2011 Będę jeździł po ulicach, ale jak wiadomo jezdnia może być mokra i piaszczysta. Z przednim błotnikiem się zgodzę, nie jest, aż tak wymagany. Interesuje mnie taki efekt końcowy:
Sandacz Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 ja używam tych: http://www.sks-germany.com/?l=pl&a=product&r=mudguards&i=5296300000&BEAVERTAIL rower 26", błotniki uniwersalne i na crossówce pewnie by wyglądały lepiej :-)
nosor Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Napisano 28 Stycznia 2011 tylko zauważ, że ja nie mogę przyczepić błotnika tak jak Ty. Dodałem specjalnie zdjęcie.
RadekSki Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Z przodu nie ma problemu, masz przecież dziurę w koronie widelca. Z tyłu robisz dziurę w błotniku (wiertarką, jak nie masz dasz radę i zwykłym śrubokrętem krzyżakowym) i masz tak jak na zdjęciu przez siebie pokazanym. Do tego wystarczą zwykłe plastikowe z rowerowego za 15 czy 20 zł. P.S. Dziwny zwyczaj ostatnio obserwuję, mianowicie zaczynanie zdania z małej litery...
Sandacz Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Faktycznie, uchwyt w ramie nieco ogranicza. Przykręcenie samego błotnika od góry utrudni jego szybki demontaż.
nosor Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Napisano 28 Stycznia 2011 Nie chcę nic nigdzie wiercić. Potrzebny mi taki błotnik, który jest stworzony na tego typu przymocowanie.
Sandacz Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Nie wiem, jak rozumieć "nic" i "nigdzie" :-). Jeśli dotyczy tylko roweru i akcesoriów, to można zrobić coś w rodzaju adaptera. Byłby to płaskownik wygięty pod kątem prostym (do góry), przykręcony od dołu do poziomego, oryginalnego uchwytu. Do pionowej części płaskownika można wówczas przykręcić uchwyt błotnika.
nosor Napisano 12 Lutego 2011 Autor Napisano 12 Lutego 2011 Postanowiłem zamówić taki błotnik Błotnik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.