Skocz do zawartości

[Błotniki] Kross Evado 1.2

nosor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam błotników dla tego modelu. Z tyłu niekoniecznie na sztycę, a z przodu pod widelec. Dodaje zdjęcia. Dziękuję.

zdjcie0207.jpg

zdjcie0303y.jpg

A tu z tyłu chyba dziurka pod błotnik:

zdjcie0304h.jpg

Napisano

Jedno pytanie: gdzie i jak jeździsz ? Jeśli zależy Ci naprawdę na czystości to wg mnie tylko takie lub coś w ten deseń:

http://allegro.pl/blotniki-sks-routing-42-28-komplet-srebrny-i1434501058.html

Do tego chlapak na przedni i jesteś idealnie czysty w praktycznie dowolnych warunkach.

Jeśli chcesz coś bardziej sportowego to będziesz musiał się pogodzić z tym, ze i tak plecy i nogi do kolan będziesz miał mokre lub przynajmniej brudne.

Swoją drogą tematów o błotnikach do crossa było już kilka...

Napisano

Będę jeździł po ulicach, ale jak wiadomo jezdnia może być mokra i piaszczysta. Z przednim błotnikiem się zgodzę, nie jest, aż tak wymagany.

Interesuje mnie taki efekt końcowy:

zdjecie,pelne,149482,kross-evado-12-z-dodatkowym-osprzetem.jpg

Napisano

Z przodu nie ma problemu, masz przecież dziurę w koronie widelca. Z tyłu robisz dziurę w błotniku (wiertarką, jak nie masz dasz radę i zwykłym śrubokrętem krzyżakowym) i masz tak jak na zdjęciu przez siebie pokazanym. Do tego wystarczą zwykłe plastikowe z rowerowego za 15 czy 20 zł.

P.S. Dziwny zwyczaj ostatnio obserwuję, mianowicie zaczynanie zdania z małej litery...

Napisano

Nie wiem, jak rozumieć "nic" i "nigdzie" :-). Jeśli dotyczy tylko roweru i akcesoriów, to można zrobić coś w rodzaju adaptera. Byłby to płaskownik wygięty pod kątem prostym (do góry), przykręcony od dołu do poziomego, oryginalnego uchwytu. Do pionowej części płaskownika można wówczas przykręcić uchwyt błotnika.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...