Skocz do zawartości

[Stery] 1.5 ---> 1 1/8 pod Fox-a

Mount888

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jeszcze nie zakładałem na tym forum tematu, ale czytam je od jakiegos czasu. Dzięki opinią forumowiczów kupiłem Formule oro 24 i rame Giant reign 2, jestem z nich bardzo zadowolony :thumbsup:. Ale do rzeczy. Zastanawima się nad wymianą mojej Tory 318 na coś z górnej pólki i tu pierwsze pytanie, co o tym sądzicie, ewentualnym zamiennikiem był by Fox 32 Talas RLC QR15. Jest to amor wykonany w technologi E2 czyli 1.5" --> 1 1/8" i szukam do niego sterów. Poszukuje czegoś w okolicy 100zł, stery zintegrowane. I tu pojawia sie moje kolejne pytanie, czy stery bedą pasowały do Giant Reign 2 2008? :icon_wink:

Pozdro

Napisano

Glowke ramy najprawdopodobniej masz standardowa 1 1/8".

Da sie zalozyc do takiej ramy amortyzator z rura sterowa 'taper', czyli 1 1/8" 1,5", aczkolwiek jest to najgorsza z mozliwych kombinacji.

Z racji tego ze dolna czesc sterowki jest szersza musialbys zastosowac 'adapter' ale takie rozwizanie zmienia geometrie ramy, glowka powedruje do gory.

Nie lepiej zakupic amor o standardowej rurze, amortyzator o ktorym piszesz jest rowniez dostepny w takiej opcji.

Napisano

Rozumiem. Pytam o to rozwiazanie bo na allegro mozna kupic w dobrej cenie dokładnie ten model. Myslałem ze to kwestia kupienia odpowiednich sterów ale skoro nie to bede szukał czegoś innego np RS revelation. Moze wiesz gdzie mozna takiego dostac w dobrej cenie? Konkretnie mysle o 150mm ze sztywna osią.

Dzięki za odpowiedz :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...