patryk3312 Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 witam czy ten rodzaj piasty można zamontować do tego amortyzatora?????
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Nie da rady, piasta jest na oś 20mm, natomiast amortyzator na 9mm.
zeflo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Witaj! Swego czasu posiadałem piastę Reborna QR20 . Link : http://www.hadronsport.com/images/produkty//reborn/reborn%20QR20.jpg Posiadała ona w zestawie przejściówkę z 20mm na 9mm (widac przejściówkę na zdjęciu w linku). Może udało by ci się kupić samą przejściówkę i coś pokombinowac.
Dogwill Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Dokładnie, po za tym to na raidonie chcesz fr uprawiać?Kiepski pomysł.
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 To że piasta i amortyzator mają inne zastosowanie to już inna bajka. Co do wspomnianej przejściówki - to już desperacja bo jak powszechnie wiadomo jest powód dla którego wybiera się oś 20mm a mianowicie wyższa sztywność oraz wytrzymałość co takowa przejściówka psuje.
zeflo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 To że piasta i amortyzator mają inne zastosowanie to już inna bajka. Co do wspomnianej przejściówki - to już desperacja bo jak powszechnie wiadomo jest powód dla którego wybiera się oś 20mm a mianowicie wyższa sztywność oraz wytrzymałość co takowa przejściówka psuje. Jestem tega samego zdania co ty. Lecz stałem przed kupnem piasty i wybrałem ją ponieważ chciałem w przyszłości kupić amortyzator Qr20 . A piasty dwa razy kupować się nie opłaca. Wiadomo , jest to tylko rozwiązanie przejściowe/tymczasowe
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Zbieraj w takim razie na amortyzator bo gdybyś osobno znalazł wspomnianą przejściówkę okazać się może, że jej cena przekracza kwotę jaką nakazywałby wydać zdrowy rozsądek co przedłuży tylko zbiórkę kasy na amortyzator.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.