jacob5 Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Siema, mam hamulec Avid Juicy 7, chciałem na początku załozyć do niego zwykły adapter jednak okazało się że Drop Off III qr20 musi mieć specjalny adapter. I mam pytanie czy podejdzie adpater od Hayesa który wcześniej był założony do tego amorka do mojego Juicy 7. Powyżej zdjęcia adaptera. Z góry dzięki za odpowiedź.
Earl Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Mam taki adapter w garażu, był zamontowany do tyłu ale był bardzo gruby. Został trochę spiłowany, a masz tam mocowanie hamulca w standardzie IS czy PM?
jacob5 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Mam IS ale z tego co się kiedyś dowiedziałem do tego amora ma być adapter qr20 który jest grubszy o 5mm od normalnego.
Earl Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 A nie masz jakiegoś adaptera pod ręką żeby sprawdzić czy pasuje? No i też nie zapomnij o tych podkładkach co dodaje Avid (Tri-Algin, czy jakoś tak ). Bo według mnie może nie spasować, musiałbyś chyba kupić adapter Avida, no ale niech się inni wypowiedzą, bo mogę się mylić.
Bugatti Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz, jak nie pasuje to tylko avid...
jacob5 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Ale ja go muszę kupić żeby sprawdzić a nie chce jakoś tracić 25 zł na nie trafnym wyborze.
Andrew Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Tak, adapter Hayesa pod QR20 na tarczę 203mm będzie współgrać z Juicy 7.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.