Skocz do zawartości

[do 2000 zl] rower do streetu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

jestem początkujący i jezdze w streecie do wiosny potrzebuję nowego roweru prosze o pomoc

zdacydowalem sie na kupno zkladanego uzywanego roweru lub kupienie roweru ns bikes holy 2

mam kilka propozycji

octane one void 3,0

ns bikes traffic

ns bikes holy 2

ns bikes suburban 09

ns bikes holy

capital

ns bith

prodigy

prosze o pomoc we wyborze i z góry dzięki

POZDRO drapaka

P.S waże 65 kg i mam ok. 165 cm wzrostu

Napisano

Mimo, że o rowerach steetowych nie mam zbytnio pojęcia to poradził bym Ci nowego ns holy 2(bo ten ma być nowy prawda?). W tym stylu jazdy rowery nie mają lekko i jak nie wiesz kto i jak na nim jeździł to chyba lepiej nie ryzykować kupowania używanego. A i jeszcze przy twojej wadze odradzałbym kupowanie roweru z boomberem, mój kumpel ma takiego(ns core 3) i kloc z niego niesamowity a pracuje beznadziejnie. Już lepszy będzie sztywny widelec bo rower będzie lżejszy.

Napisano

Prodigy 9.81 odradzam, Duro się szybko rozpadnie. Octane One dobry, ale negocjowałbym cenę troszkę. Holy 2 dobry, skłaniałbym się ku niemu. Suburban też dobry ale ma strasznie klockowate obręcze. Ns Holy fajny, jeśli chcesz mieć amora z przodu to skłaniałbym się ku niemu, jeśli nie to Holy 2. Ns Bitch też dobra propozycja w dobrej cenie. Co do traffica to się nie wypowiadam.

Wg mnie to najbardziej warte uwagi :

Holy (używka)

Holy 2

Bitch z Pike

Mogę się mylić, poczekaj na wypowiedzi innych. :) Jeśli nie boisz się brać używki :thumbsup:

btw. Rafi105 amor z NS Core 3 to amor do dirtu, on nie ma wybierać każdej dziury tylko tłumić lądowania, a to że kloc z niego to inna sprawa.

Napisano

Amor z Cora to bardziej do FR a nawet nie do dirtu. A ja caly czas od chyba juz roku w tej cenie polecam jeden model a mianowicei http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=313. Masz nowke sztuke i jescze kasy zostanie na ochraniacze i kask. Masz dobra rame i calkiem fajnego amora, kiedys jak bedziesz katowal wymienisz kola jak sie zaczna sypac to samo z napedem a jak na teraz jest bardzo dobrze.

Napisano

Małe OT : C00BA, nie sądzę. Poza tym i tak marzocchi od 2008 lekko mówiąc się popsuło.

Wracając do tematu EXE fajny, jeśli zostałoby jeszcze trochę pieniędzy z ochraniaczy i kasku, kupiłbym hamulec lepszy na tył, a później ew. zmienić amortyzator albo ew. zrobić tak jak mówi C00BA.

Napisano

Po co hampla? W streecie wazne jest zablokowanie kola praktycznie bez zadnej modulacji, wg mnie nawet bb5 by sie w 100% sprawdzilo, podobnie amor ja go traktuje w tej cenie jako naprawde ok. jezdzilem na 100mm i byl naprawde bardzo fajny, jak na razie trwalosc tez na + chociaz mialem kontakt z sezonowcem zobaczymy w tym roku ;) Moze kiedys przyjdzie pora na sztywniaka. Jak dobrze pamietam core 3 z bomberem to byl chyba wyciagniety DJ III na 150 czy 130mm wlasnie o ten skok mi chodzilo, ze raczej sie w FR sprawdzi niz dircie. Pozatym te tansze marcochy nie maja dobrze pracowac maja byc wytrzymale. A co do roku to "rozumie sie samo przez sie" :teehee: Made in Italy vs. Made in China

Aha jeszcze jedno ile masz lat? Chodzi o to, ze to nie sa leciutkie ani male rowery. Jest mozliwosc, ze kupilbys dobra uzywke x za jakies 1k i opanowalbys podstawy. Byloby ci znacznie latwiej

PS. sory, ze tak bez ladu i skladu pisze, ale to po wczoraj jeszzcze :thumbsup:

Napisano

Tak do tych DJ 130 i 150 to masz rację, że raczej do FR. Mówiłem o innych (patrzyłem na inne modele) , a czy teraz marcoki nie są robione w Tajwanie? Miałem styczność z Space Jumpem RA albo TA nie pamiętam w każdym razie był sztywny bocznie, wyglądał solidnie no i jak na RST nieźle pracowało. ;)

Napisano

Po co hampla? W streecie wazne jest zablokowanie kola praktycznie bez zadnej modulacji, wg mnie nawet bb5 by sie w 100% sprawdzilo, podobnie amor ja go traktuje w tej cenie jako naprawde ok. jezdzilem na 100mm i byl naprawde bardzo fajny, jak na razie trwalosc tez na + chociaz mialem kontakt z sezonowcem zobaczymy w tym roku ;) Moze kiedys przyjdzie pora na sztywniaka. Jak dobrze pamietam core 3 z bomberem to byl chyba wyciagniety DJ III na 150 czy 130mm wlasnie o ten skok mi chodzilo, ze raczej sie w FR sprawdzi niz dircie. Pozatym te tansze marcochy nie maja dobrze pracowac maja byc wytrzymale. A co do roku to "rozumie sie samo przez sie" :) Made in Italy vs. Made in China

Aha jeszcze jedno ile masz lat? Chodzi o to, ze to nie sa leciutkie ani male rowery. Jest mozliwosc, ze kupilbys dobra uzywke x za jakies 1k i opanowalbys podstawy. Byloby ci znacznie latwiej

PS. sory, ze tak bez ladu i skladu pisze, ale to po wczoraj jeszzcze ;)

-

widac ze sylwester byl udany :blush: hehe

ja mam 13 lat ale nie wiem co masz na mysli pisząc ze to nie są leciutkie ani male rowery przeciez streetówki wazą max. 15kg i nie są one jakos specjalnie wielkie :confused::);)

aha i jeszcze jedno

nadgarstki mam twarde więc amor bardzo mi potrzebny nie jest nawet lepiej gdyby rower mial sztywniacza bo tak jak kolega Rafi105 wspomnial rower będzie lzejszy

a poza tym będzie tańszy a ja naucze sie wiecej techniki a polamany widelec będzie motywacją do większych starań przy nauce (bankructwa na widelcach sie zbytnio nie boje bo mam ich kilka w garazu) jak macie jeszcze jakies propozycje to smialo :thumbsup:

Napisano

o to chodzi, ze to sa dlugie ramy, ciezko Ci bedzie przy tej masie np. 3 6 wykonac. Co do nadgarstkow to jezdziles juz wczesniej czy cos? I jak masz sie do propozycji bmx'a.

Napisano

wczesniej jezdzilem na przerobionym rowerze z komuni :icon_redface:

skakalem w bardzo delikatnym dircie (mamy w lesie usypane kilka hopek z piasku) postanowilem uzbierac kase na rower ale strasznie napalilem sie na street co do BMX'a to raczej nie bo niestety czasami bede musial tym rowerem np.: jechac po bulki do sklepu lub dojechac do szkoly a szkole i najblizszy sklep mam troche daleko od domu i na malych kołach daleko nie pojade a druga sprawa mam tate który wszystkiego sie czepia i nie pozwoliłby mi kupic "dziecięcego roweru który siega mi do kolan" za pieniądze które dlugo zbieralem :icon_confused:

chociaz wiesz wielkosc ramy zawsze mozna dobrac a znowu nie będe kręcił na tyle karkolomnych tricków zeby mi to przeszkadzalo kilku moich kolegów ma czysto streetowy rower i powiem ze odleglosc miedzy kierą a siodelkiem bardzo nie przeszkadza ale dzięki za propozycje

Napisano

Po bułki rowerem za 2000 zł? Kup sobie używany rower na allegro za 200 zł - będzie służyć jako "pobułki", do szkoły i ew. na zimę. Taki street pod supermarketem to niezły kąsek dla złodziei.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...