Hubercik Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 siema. mam stare kolo i chce je rozkrecic na czesci... w tym rzecz ze jak najmniejszym kluczem do szprych chce nypel odkrecic... to sie zapiera i puszcza... nagle(zjezdza nype) a w obreczy szprychy wystaja z nypli i nie ma jak odkrecic... nie mowcie mi ze to za duzy klucz bo jest dobry... sa to jakies nedzne nyple
bender999 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 pewnie nędzne nyple - jak to w starszych konstrukcjach Można spróbować psiknąć magicznego WD40 i poczekać jak troszkę spenetruje nypel być może później pójdzie A szprychy mają jakieś znaczenie sentymentalne dla Ciebie? Bo jak nie to bierzesz szlifierkę jedziesz wszystkie szprychy - to wiąże się z kupnem nowych (jak chcesz zaplatać na tych starych to pewnie będzie ciężko Ci wycentrować koło - nie mówię ze się nie da ale nie wiem czy gra jest warta świeczki)
Hubercik Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Napisano 17 Grudnia 2010 ja nie mam szlifierki i o tym myslalem odrazu... zal zrobilem z wd 40 i jajo dalo
RadekSki Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Skoro nie masz szlifierki, skocz do jakiegokolwiek sklepu żelaznego i kup za złotówkę czy 50 groszy brzeszczot do metalu. Na rękę rękawica, w łapę brzeszczot i jazda... Coś na ten ształt: http://zakupy.muratordom.pl/brzeszczoty/topex-brzeszczot-do-metalu-i-drewna-10a337-dwustronny,326392,2689/
Hubercik Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Napisano 17 Grudnia 2010 ale to nie bedzie dlugo trwalo te pilowanie??
Bugatti Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Może i długo ale jak nie ma szlifierki to nie ma rady.
Cuberider Napisano 18 Grudnia 2010 Napisano 18 Grudnia 2010 Użyj dobrych obcinaczek tylko zaklej nyple w obręczy opaską bo jak zaczną strzelać to mogą Ci się gdzieś wbić jak są mocno naciągnięte
TocaS Napisano 18 Grudnia 2010 Napisano 18 Grudnia 2010 Bez problemu głupimi ucinaczkami Stanleya za 24 zł ucinam szprychę 2.0 . Nypel możesz też spróbować wykręcić wkrętakiem płaskim od góry to jest od środka obręczy jeśli szprycha na to pozwala.
Hubercik Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Napisano 19 Grudnia 2010 temat do zamknięcia. użyłem szlifierki chodz ledwo ja trzymalem(bardzo silna) XD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.