Skocz do zawartości

[siodło] FSA K-Force - znacie?

kolbix1993

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

mam pytanko, czy ktoś ma jakieś doświadczenie z siodełkiem FSA K-force (175g)?

Nadaje się ono do długich wypraw, maratonów i krótkich przejażdżek? (uniwersalność)

Mam Krossa A6 2009 gdzie fabrycznie jest zamontowane siodło San Marco Blaze (~270g), które się mi już trochę podniszczyło,

a także chcę trochę odchudzić rower.

Proszę o kilka dobrych rad.

Napisano

Nie odpowiem na zadane pytania ale zapytam czemu akurat taki wybor, bo siodlo nie nalezy do super lekkiej wagi a jest pierunsko drogie. W tej cenie masz duzo wiekszy, prawie nieograniczony wybor siodel.

Zapytam o cene w jakiej masz to siodlo, jesli to nie tajemnica.

Napisano

To siodło Pro Condor TA wcale nie ma poniżej 200g, u mnie 204g pokazała, ale wygodne jest, nawet bardzo

Napisano

Ja mam dokłdnie takie siodło waży 179 gram

poszyte skórą syntetyczną od spodu jest carbon, pręty ze stopu tytanu i innych dodatków

Uczucia mieszane - trzeba się przyzwyczaić do deski

Pozytywem są miękkie punkty w trzech miejscach styku ciała z siodłem po przejechaniu ponad 50 km siodła wcale się nie czuje

Oczywiście jazda jest tylko możliwa z wkładką w normalnych spodenkach czy spodniach nie dasz rady przejechać nawet 10 km

Po sezonie mogę powiedzieć że :

trzeszczą pręty zatopione w tym carbonie

cena jest zbyt wysoka jak za tą wagę i komfort

ważną rzeczą jest również precyzyjne ustawienie jego na jarzemku, jeden ząbek źle i po zejściu z roweru chodzisz jak kaczka ;)

Napisano

To siodło Pro Condor TA mam na sprzedaż, jak się okazało dla mnie jest za wąskie. Szukam teraz coś podobnego ale o szerokości 140mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...