bartek4don Napisano 14 Grudnia 2010 Napisano 14 Grudnia 2010 Witam. Zamierzam na nowy sezon zamontować napinacz łańcucha do mojego roweru. Mój rower to CUBE ACID 2009. Dlaczego mam zamiar zamontować napinacz? - otóż jeżdżę sporo zarówno w terenie płaskim jak i dosyć często na zjazdach, w terenie nierównym i kamienistym, gdzie łańcuch mocno skacze, a co za tym idzie ma dużą podatność na to aby spadł... Z racji, że sporo podjeżdżam nie chciałbym rezygnować z trzech zębatek z przodu. Sporo czytałem i wiem, że rozwiązanie 3 zębatki + napinacz nie wchodzi w grę. Mam jednak pytanie czy coś takiego dałoby się zrobić. Otóż: Moja korba i suport: Korby: Shimano FC-M442 Octalink 44x32x22T. 175mm Suport: BB Shimano BB-ES27 Czy można do tego zamontować napinacz CH-2G (jest dedykowany na korby z 2 blatami) i tak przerobić rolkę (nie wiem jak to się nazywa - chodzi mi o czerwony element napinacza) prowadzącą/napinającą łańcuch, aby była dłuższa i możliwe było obsługiwanie trzech biegów z przodu? znalazłem w sieci coś takiego: co prawda inne mocowanie napinacza do ramy, ale chodzi mi o sam fakt obsługiwania 3 zębatek, i jak widać rolka, po której przesuwa się łańcuch jest na tyle długa, że po zmianie biegu na najwyższe przełożenie nie powinien on z niej spaść. Tak więc główne pytanie na jakie chciałbym uzyskać odpowiedź to czy napinacz CH-2G da rade zamontować do mojego roweru?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.