lukaszorlas Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Witam Pragne sie przywitac gdyz jestem nowy na tym forum. Zakupiłem Unibike Expert 2010 i kurier dostarczył mi wczoraj moje "marzenie". Pierwszy raz w zyciu mam doczynienia z hamulcami tarczowymi (hydraulicznymi) i tu pojawił sie pewien kłopot. Mianowice podczas zakładania przedniego koła okazało się iż tarcze sa mocno ściśnięte uniemozliwiajac założenie koła. Zacząłem krecić pokrętłem przy manetkach i tarcze się rozluznily ale teraz gdy zakrece kołem tarcze delikatnie sie ocierają. W tylnym kole jest podobnie (było juz zamontowane gdy wyciągałem z pudełka). Szukałem informacji na ten temat i wiekszosc mowi iz "Hamulce musza sie dotrzec" Instukcja nie mowi niestety jak to uregulowac - czy ktos z Was moze wie? Bardzo dziekuje za pomoc, Łukasz
TocaS Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Tego typu tematy były już poruszane na tym forum, wystarczy poszukać. Po drugie regulamin pkt 2b. http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Niniejszym zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.