Skocz do zawartości

[Shimano Alfine FC-S500 45T] jaki klucz ?

seker1995

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie takie jak w temacie: Jakiego klucza potrzebuję do odkręcenia korby Shimano Alfine FC-S500 45T ?

Z góry dziękuję za pomoc!

Bartek

Napisano

To jest korba Korba w systemie Hollowtech II - poszukaj na forum pod tym hasłem albo w skrócie HT2 żeby dowiedzieć się więcej. A potrzebujesz imbusa 5mm, klucza do lewego ramienia TL-FC16 a jak chcesz zdemontować suport to jeszcze TL-FC32. Zamiast tego ostatniego można dostać nieoryginalne od Shimano ale lepsze bo łapiące całą miskę suportu i do tego tańsze jak np ten

Napisano
Zamiast tego ostatniego można dostać nieoryginalne od Shimano ale lepsze bo łapiące całą miskę suportu i do tego tańsze jak np ten

Dokładnie!!! niech Cię ręka Boska broni przed zakupem TL FC32!!! Ja używam tego - Klucz

• 2 tygodnie później...
Napisano

Byłem dzisiaj w rowerowym, żeby kupić ten klucz TL-FC16 i mowie do gościa: "Dzień dobry. Ma pan klucz do korby na Hollow Tech'a II, bodajże TL-FC2 ( bo nie wiedziałem, czy dobrze zapamiętałem nazwę). A gościu do mnie, czy o wielowypust chodzi :). To zacząłem mu tłumaczyć, jak wygląda owy klucz, po czym stwierdził, że nie widział nigdy takiego :):D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...