wawabiker Napisano 24 Września 2010 Napisano 24 Września 2010 Witam, Mam pytanie do cwaniaków, którzy znają jakiś sposób na zniwelowanie luzu w wyrobionym gnieździe lewego ramienia korby na octalink. Przegapiłem moment w którym poluzowała mi się śruba i przez to teraz mam delikatny luz. Efekt jest taki że czasami skrzeczy ten pedał jak na niego depnę . Co robić? To wielowpust i korba tak łatwo się nie odkręca, na razie normalnie jeżdżę, ale pewnie będzie coraz gorzej. ktoś mi radził żebym sciągnął korbę i okręcił gniazdo kawałkiem aluminium z puszki a potem wcisnął na ośkę. Jakieś inne pomysły? Najlepiej sprawdzone... Pozdrawiam!
Mod Team Maniak Napisano 24 Września 2010 Mod Team Napisano 24 Września 2010 Chyba nie znajdzie się żaden cwaniak. Ale mam cwany i 200% pewny sposób : idź do sklepu i kup nowe korby z suportem.
wawabiker Napisano 5 Października 2010 Autor Napisano 5 Października 2010 Chyba nie znajdzie się żaden cwaniak. Ale mam cwany i 200% pewny sposób : idź do sklepu i kup nowe korby z suportem. Co za cudowna rada wujku dobra rada.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.