DaKKi Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Witam, Jako, że mój SR Suntour powietrzny montowany w Meridzie Mission z roku 2004 (Low Ratio Suspension) nie chodził zbyt dobrze, a od nowości nikt go nie serwisował (dobre 5 lat) postanowiłem zrobić mu mały serwis, a właściwie wymienić w nim olej. Po rozebraniu amortyzator wygląda tak: I kompletnie nie wiem jak mam się do wymiany oleju zabrać. Z tego co wnioskuje amor nie ma otwartej kąpieli olejowej (bo przecież olej by chyba nie wyparował), a zamknięty kartridż będący tłumikiem. Chciałem spróbować go w jakiś sposób rozebrać, jednak przestraszyła mnie naklejka ostrzegająca o wysoko sprężonym azocie. Czy w ogóle możliwa jest wymiana oleju w tym amorku ? Jeżeli tak to jak to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc.
Mod Team durnykot Napisano 10 Września 2010 Mod Team Napisano 10 Września 2010 Amorek wygląda jak Axon z roczników 2004-2005. W tym amorku , jak sam zauważyłeś, nie ma kąpieli olejowej,układem tłumiącym jest nierozbieralny tłumik gazowo- olejowy ( to co trzymasz w ręku- zasada działa podobna do siłowników gazowych stosowanych np. przy klapach bagażnika w samochodach kombi).Układ amortyzujący znajduje się w lewej goleni ( górne zdjęcie , element oparty o koło). Tutaj możesz wlać ok. 10 ml oleju ( przekładniowy 80 W) i , jeśli mnie pamięć nie myli, wyjąć sprężynę i ją nasmarować. Oprócz tego powinieneś nałożyć smar do uszczelek kurzowych ( od wewnątrz - smar to np ŁT, ewentualnie Rock Shox Juddy Butter ale IMO szkoda kasy). I niestety to wszystko. Faktem jest ,że dobry smar w uszczelkach kurzowych powinien poprawić pracę amorka. Ewentualnie , w przypływie chęci, możesz z filcu wyciąć pierścienie , które wejdą w uszczelki kurzowe ( wkładasz je zamiast smaru) , nasączasz je olejem i masz układ podobny do stosowanego w obecnych Epiconach lub Manitou. Jest z tym trochę zabawy- średnica zewnętrzna pierścienia musi być taka, aby weszły w uszczelki, średnica wewnętrzna musi być minimalnie większa od średnicy zewnętrznej goleni górnych. Summa summarum- Epicony powietrzne z tych lat były nieco tępe z urzędu- sprężynowe pracowały znacznie lepiej.
DaKKi Napisano 10 Września 2010 Autor Napisano 10 Września 2010 Dzięki za odpowiedź. Mam pod ręką tylko Motorex'a 7,5W, więc zaaplikuje mu trochę tego do lewej goleni jak napisałeś. I tak z tego amorka SIDa raczej nie zrobię Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.