SeeYou Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Siemano mam taki problem . Wyrobiła mi się śruba łącząca rame xD ;p tzn. nie śruba ale dwie śrubki dociskające łożyska itd. z obydwu stron jest imbus i dociskam nim jak mam luzy . Ostatnio było lekkie błoto i musiałem na trasie zaciskać . Udało mi się to lecz wyrobiłem gwint z jednej strony . Mam pytanie jak to odkręcić żeby wymienić ? I ile może kosztować taka śrubka . Zdjęcie o co biega w załączniku . pozdR
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Jak śruba jest standardowa albo można ją taką zastąpić (rzadki przypadek) to kosztuje od 10 gr do kilku zł. Jak nie jest to cenę poda Ci dystrybutor. A tak jeszcze do tematu - co się zepsuło? Wyrobiłeś gwint czy gniazdo?
SeeYou Napisano 5 Września 2010 Autor Napisano 5 Września 2010 wyrobiłem gwint . miejsce gdzie wkładam klucz
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 No czyli gniazdo. Poszukaj na forum - było przynajmniej kilka tematów o takich przypadkach. Podstawowe metody to wbicie lekko większego torxa, nacięcie pod śrubokręt, zastosowanie wykrętaków itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.