Tonn3k Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Witam! Mam problem z moim Shimano M485(hydrauliczny). Został on kupiony około 6mc temu i do tej pory leżał zwinięty. Teraz gdy próbuje go zakładać, muszę rozchylić klocki recznię. Po założeniu cały czas hamuje(w zasadzie ociera), mimo że jest 30% klocków. Próbowałem go odpowietrzać po przez odkęcenie śrubki ale dalej to samo. Proszę o pomoc! I z góry dziękuję
lukaszs Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 a było coś między klockami przez te 6 miesięcy ? powinien być jakiś ogranicznik - inaczej hamulce będą się zaciskać i w rezultacie mogą się zapowietrzyć. a jeżeli były zaciskane bez tarczy lub ogranicznika to już na pewno tak się stało.
Tonn3k Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 No tak. Nic nie bylo pomiędzy klockami. Czyli wystarczy dobrze odpowietrzyć?
lukaszs Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 dokładnie i pamiętaj żeby coś zawsze wkładać nawet jak demontujesz na chwile i nie zaciskać na "sucho"
Tonn3k Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 A czy jest jakiś sposób na odpowietrzanie bez dolewania oleju? Znalazłem tylko takie instrukcje gdzie trzeba dolewać olej.
lukaszs Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 nie ma innej opcji - i nawet najlepiej nie dolać tylko wylać i zalać od nowa:-)
Tonn3k Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 a w jaki sposob wylac a potem zalac? Tylko strzykawka?
Miecho87 Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Odkręcasz dekiel zbiornika, odkręcasz śrubę zaworu na zacisku i grawitacja robi większość pracy. Warto trochę poprzechylać całość, żeby wydostać olej.
Miecho87 Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 No do napełniania to wiadomo. I do tego najlepiej wężyk na zawór w zacisku, żeby sobie całego hamulca nie upierniczyć olejem.
Tonn3k Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 A jaki olej polecacie? Nie za drogi. A czy można mieszać oleje?
Miecho87 Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Niedrogi jest tylko jeden LHM+ do zawieszeń i układów hydraulicznych w Citroenach. Poza tym jest jeszcze oryginalny olej od Shimano - cena nieporównywalna. Ale jak zawsze w takiej sytuacji są dwa ortodoksyjne obozy, poza tym chodzą słuchy, że to to samo tylko z innym barwnikiem.
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 LHM+ i olej shimano TO NIE JEST TO SAMO! Oczywiście obydwa płyny są mineralne, ale mają inną charakterystkę czyli hamulec zalany olejem shimano jest sztywny i mocny a ten zalany lhm jest słaby i miękki. Sprawdzałem na sobie i efekt był taki, że oddałem komuś litra lhm z którym nie miałem co zrobić. Tonn3k przestań uskuteczniać dziadostwo i idź do serwisu. Za 20 zeta zrobią porzadek czyli zapłacisz mniej niż za płyn i strzykawki etc. Widać, ze nie masz pojęcia w temacie więc nie rób eksperymentów bo zalejesz klocki olejem i bedziesz musiał kupić nowe. Żadne odkręcanie śrubki i inne pierdy sprawy nie załątwią - po prostu trzeba porzadnie odpowietrzyć układ.
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 endurorider sam zalewałeś w obu przypadkach - czyli i Shimano i LMH - czy tylko LHM? Pytam, bo ja na LHM nie narzekam - jak się umie zalać i odpowietrzyć to nie czuć różnicy. A czy jest to samo to ja nie wiem, po prostu taka opinia co jakiś czas się pojawia.
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Miecho87 samodzielnie, nikomu nie daje się tykać do moich hampli. Shimano zalewałem LHM+ i dla mnie różnica jest i to na tyle duża, że nie mogłem nad tym przejść do porzadku dziennego. Shimano 525/535 odpowietrza się dziecinnie łatwo i robiłem to dwa razy bo myślalem, ze gdzieś mi sie powietrze zawieruszyło w systemie ale nic z tych rzeczy. Jezeli weźmiemy za punkt wyjścia klasyfikację to owszem i shimano i lhm+ "to jest to samo" ponieważ to są oleje mineralne. Jednakże nie mają one takich samych charakterystyk co widać np po kolorze, który nie jest tylko kwestią estetyki ale również oznaczeniem płynów.
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Na temat kolorów jednego i drugiego też były długie dyskusje i przeróżne teorie spiskowe. Ja nie zajmę stanowiska czy to jest to samo dopóki nie zobaczę kart charakterystyk i składu jednego i drugiego, a że Shimano zdaje się nie udostępnia takich rzeczy... swoją drogą nie wiem czy to nie obowiązek. Podsumowując - opinie są podzielone, ale są ludzie, którzy stosują LHM jako zamiennik z powodzeniem.
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Miecho87 kolory to nie teoria spiskowa tylko wymóg środowiska pracy w jakim stosuje się te płyny oraz ich pierwotnego przeznaczenia. Można wierzyć lub nie, ale sprawdzałem te kwestie i to się potwierdziło Z braku laku lepszy LHM niż nic, ale ja uważam, że olej shimano jest the best.
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Jak już mówiłem, ja się przy niczym nie upieram, a w teoriach spiskowych udziału nie brałem . Ale skoro sprawdzałeś to może mógłbyś się podzielić jakimś wiarygodnym źródłem dla zaspokojenia mojej ciekawości?
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Miecho87 niestety papierowo nic Ci nie dam bo potwierdzenie moich domniemań to była rozmowa z osobą bardzo dobrze zorientowaną w zastosowaniu tych płynów. Kiedy pisze, że większość rowerej chemii wcale nie pochodzi od roweru to nie robie tego bez przyczyny
lukaszs Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 ja też słyszałem opinie że tylko olej Shimano powinno się wlewać do hampli..... kupiłem jakiś olej mineralny i razem z hamulcem zaniosłem kiedyś do serwisu .....mechanik powiedział ze nawet niech się z tym "sh*tem" nie zbliżam
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 ja też słyszałem opinie że tylko olej Shimano powinno się wlewać do hampli..... kupiłem jakiś olej mineralny i razem z hamulcem zaniosłem kiedyś do serwisu .....mechanik powiedział ze nawet niech się z tym "sh*tem" nie zbliżam Wiesz, każdy serwis woli lać swoje materiały no chyba że naprawde kupiłeś coś dizwnego LHM+ nie zrobił mi żadnej krzywdy w hamulce więc można powiedzieć, ze jest bezpieczny.
Earl Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 A czym się różni LHM od LHM+? I który z nich lepiej wybrać?
Andrew Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 LHM nie niszczy hamulca, ale upośledza jego działanie. Klamka na lhm pracuje jakby miała tłumienie. Jest bardzo miękka, moment zetknięcia klocków z tarczą jest prawie niewyczuwalny. Lhm plus ma wyraźnie większą lepkość, stąd takie działanie hamulca. Tyle w temacie ode mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.