Kubaniec Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Witam, obecnie posiadam korbę na kwadrat, obrobiła mi się. Kumpel od razu polecił wymianę suportu na 10-cio wpustowy. Tak więc nazbierałem kasę i teraz mam pytanie czy suport truvativ giga pipe będzie pasował do tej ramy? http://www.wheeler.pl/images/galeria/rama_buddy03d.jpg nie wiem czy wkłądy suportu też mają swoje wymiary, średnice, czy wszystkie pasują do każdego wejścia
bender999 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 mufa suportu w tej ramce to pewnie 68mm czyli suport kupony pod taką ramkę będzie pasował ps. słyszałem ze te suporty nie dają za specjalnie rady i że szybko jakieś piski strzały itp się pojawiaja pps. ja jeżdzę również na suporcie na ISIS (wielopust) jest to o tyle lepsze ze nie jest łatwo obrobić to
Artursx1 Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Będzie pasował do mufy , na długość nie wiadomo . Suporty GigaPipe truvativa to jedna wielka kicha , jak i systemy z wewnętrznymi łożyskami . Najlepiej kup korbę na HollowtechII , za 200 zł nie raz są używane z suportami , a wytrzymają na pewno więcej niż to co masz teraz i przy tym będą lżejsze .
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Będzie pasował do mufy , na długość nie wiadomo . Suporty GigaPipe truvativa to jedna wielka kicha , jak i systemy z wewnętrznymi łożyskami . Najlepiej kup korbę na HollowtechII , za 200 zł nie raz są używane z suportami , a wytrzymają na pewno więcej niż to co masz teraz i przy tym będą lżejsze . Prawda, że GxP potrafi szybko zdechnać, ale to jest związane z tym że fabrycznie było bardzo mało smaru w łożyskach (np u mnie) Nie gloryfikowałbym systemu shimano bo ma te same problemy Jedyne pocieszenie to to, że do shimano łatwiej kupić łożyska a do GxP trzeba brać caly pakiet accenta. Owsze łożyska do GxP występują w katalogach, ale niech mi ktoś kupi to łożysko to pogadamy
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 endurorider GigaPipe i GxP to nie to samo i GigaPipe był większą padaką według opinii.
enduroriderPL Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 endurorider GigaPipe i GxP to nie to samo i GigaPipe był większą padaką według opinii. Cholera, umknęła mi jedna literka Moja wina Hmm przecież gp to zwykły suport klasyczny z tego co widzę. Ja w tej chwili mam 2x ISO FLOW ze zwykłym suportem wewnętrznym i okazuje się to być naprawdę żywotny komponent.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.