litening Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 witam, od niedawna mam ramę specialized epic expert 2008. próbowałem założyć do niej moje hample xt- problem pojawił się z tyłem. przewód haczy o brain'a obojętnie z której strony go prowadzę do tego stopnia, że nie da się dokręcić zacisku. słyszałem, że jest jakiś sposób zamiany miejscami zaworka odpowietrzającego i przewodu (wtedy zmienił by się kąt i przewód mógłby spokojnie dochodzić do zacisku), ale ze względów konstrukcyjnych nie do końca mogę w to uwierzyć. może ktoś miał już ten problem? jakieś rady? HELP!!
litening Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 mam parę potencjalnych rozwiązań: po pierwsze- bardziej giętki przewód np avida. jest tylko jeden problem- nie zdążyłem tego sprawdzić, ale ponoć baryłki szamano i avida są różne, co może komplikować montaż. wiecie coś w tym temacie? może to da się obejść? po drugie- słyszałem, że przewód można wkręcić na dwa sposoby do zacisku: tak jak mam, czyli bezpośrednio ("na wprost") i jeszcze z jakimś pierścieniem czy końcówką ( nie wiem dokładnie, coś w tym stylu) co sprawia, że wchodzi bardziej z boku i można by go tak skręcić, żeby nie kolidował z brainem
litening Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Napisano 25 Sierpnia 2010 dobra, jest nadzieja: okazuje się, że przewód xtr'a można kupić zakończony z jednej strony o-ringiem (nazywają to "banjo"). w zestawie nie ma niestety śruby mocującej z dziurką w środku, żeby olej przez o-ring i śrubę mógł wpływać do zacisku. z drugiej strony, avid ma takie śrubki, które są dostępne w moim serwisie, tylko że ich gwint pasuje do gwintu zaworka odpowietrzającego. pomysł jest, by to zamienić, tak, jak pisałem wcześniej- jutro idę jeszcze do dobrze wyposażonego sklepu samochodowego, ponoć tam mają zaworki odpowietrzające na większy gwint. jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, przewód będzie dochodził nie dość, że pod kątem, to jeszcze na o-ringu- będzie można dobrze ustawić pozycję. pozostaje pytanie- czy znajdę zaworek i czy będzie on odpowietrzał? trzymajcie kciuki!
Adish Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 nie wiem czy to jest dobry pomysl zeby zamieniac to miejscami...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.