grzes405 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam serdecznie, Czy macie jakieś doświadczenia z okularami dla małych dzieci? Skąd pytanie: Kupiłem córeczce na urodziny (1 rok) fotelik. No i mam przechlapane - złapała bakcyla i ciągle by jeździła (dzisiaj obudziła mnie o 5:40). Minimum godzina dziennie jazdy. W weekendy nawet po 3 godziny na rowerze. Ponieważ ostatnio wieją wiatry i zdarzyło się, że podmuch wiatru sypnął piachem po oczach - jej i mi. Mnie zabolało w oczach (nie mam okularów). Ją pewnie też - bo tarła. Zdarzyło się też, że z pyszczka muchę wyjęła - mogła trafić w oko. Pytanie - czy macie jakieś doświadczenia? Czy jest sens coś kupować - jakieś zabezpieczenie dla niej? Czy to przesada i raczej nic się nie stanie? A może okulary (jeżeli w ogóle takie dostanę) narobią więcej szkód niż będzie pożytku (np. ucisk na przegrodę nosa będzie większy)?
Sonix Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam. Są kapelusiki z moskitierą może nie uchroni to przed piachem ale na pewno przed robactwem i to nie tylko oczy ale i też usta.
grzes405 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam. Są kapelusiki z moskitierą [...] Jak takie coś wygląda? Gdzieś w sieci można dostać?
Michalek Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 Pozwolę sobie na mały offtop - nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś czytałem, że niezalecana jest częsta jazda z małym dzieckiem w foteliku. Codziennie po godzinie, a w weekendy po 3 to moim zdaniem dużo za dużo.
grzes405 Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Napisano 27 Sierpnia 2010 nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś czytałem, że niezalecana jest częsta jazda z małym dzieckiem w foteliku. No to całe szczęście czynniki zewnętrzne (praca i pogoda) ograniczy to. Nie pamiętasz gdzie to czytałeś? Jakie były powody?
Michalek Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie pamiętam i jak na razie ten temat mnie nie dotyczy , ale warto poczytać w internecie, na szybko znalazłem coś takiego http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/12/bezpieczenstwo/fotelik-rowerowy
grzes405 Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie pamiętam i jak na razie ten temat mnie nie dotyczy , ale warto poczytać w internecie, na szybko znalazłem coś takiego http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/12/bezpieczenstwo/fotelik-rowerowy Dzięki. Zwrócę uwagę na amortyzację. Ale z drugiej strony nie jest tak źle: "Oczywiście, mówię o tych dzieciach, które już dobrze i pewnie siedzą. Wtedy jazda w foteliku rowerowym nawet podczas trzygodzinnego spaceru jest bezpieczna."
Sonix Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Jak takie coś wygląda? Gdzieś w sieci można dostać? Np takie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.