kugelno321 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam. Posiadam ten rower : http://www.bikekatal.../Kellys.Quartz/ Piszę do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. A mianowicie po przejechaniu ok. 1500 km rowerem Zauważyłem, iż podczas pedałowania, kiedy naciskam mocniej na pedały, Cyklicznie co 1 obrót słychać charakterystyczne "Tik" Nie wiem, w czym tkwi problem : pedały czy korbowód. Proszę o pomoc, iż jestem początkującym rowerzystą Pozdrawiam. Kacper
MTBjohny Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 zły link sądzę iż zjechane łożysko jest bo ostatnio w jednym z rowerów też mam ten problem a nie mam pedałów zastępczych
Peke88 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 mam to samo:) wszystko na przeglądzie po dokręcali i dalej pyka...czeka mnie wymiana suportu zapewne...u mnie to przy 1000km się pojawiło
crazycode Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 U mnie na takie cykliczne tykanie pomogło dokręcenie miski suportowej Może być też poluzowane lub zabrudzone łożysko w pedale.
Pacholski Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Możesz tez wykręcić pedały, wyczyścić gwint, przesmarować i zobaczyć czy dźwięk się pojawia dalej.
orba Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Ja w kellys'ie mam to samo. Strasznie irytujące. Myślałam że wykończyłam go mocniejszym podjazdem po którym to zaczęło pykać. U znajomego było wyszczerbienie przy łożysku. U siebie jeszcze nie sprawdzałam z braku dostępności roweru.
kugelno321 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Napisano 19 Sierpnia 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam użytkowników Kellys'ów i całą resztę Dobranoc dzieki za rady, rozbiore jutro pedały i przesmaruje i wyczyszcze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.