Ubotek Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Mam oryginalną podstawkę do sigmy BC-1106. Ostatnio w lesie urwała się około 5cm od podstawki. Jest możliwość skrócenie kabla o te 5cm :? Znalazłem sam kabelek, tylko nie za bardzo wiem jak włożyć skrócony/nowy kabel. http://xtrabike.pl/?co=292&nr=2434&strona=1 Podstawka to zwykły WS1. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Ubotek
marsman Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 taż kiedyś urwałem przewód u Sigmy. mogłem go tak sobie zlutować i by było ok ale ( ach ta waga ) postanowiłem skrócić go o kilka cm. jest to bez wpływu na działanie. ale to było gdzieś w polowie długości. jak kabelek połączyć z podstawką niemam pojęcia
kubek20 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Tam się ściąga taki kawałek plastiku (gdzie wchodzą kabelki). Nie polecam jednak tam lutować, mi i kumplowi ostatnio ten styk się zapadł w plastik, przez co licznik nie działał, bo tylko jeden kabelek był jakby do niego "podłączony".
Ubotek Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Napisano 17 Sierpnia 2010 ok, dostałem maila od xtrabike, że da się tylko w nowych modelach. Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc Ubotek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.