LuckyR Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Cześć. Mam pewien problem z nowym licznikiem Sigma BC-1609 STS (bez nadajnika kadencji). Montaż przebiegł bez problemów. Niestety - licznik nie wyświetla prędkości - ciągle jest 0.00, czyli prawdopodobnie nie dostaje sygnału. Magnes oraz nadajnik są OK - słychać "pikanie" oraz zapala się dioda podczas jazdy / kręcenia kołem. Myślałem, że być może odległość między nadajnikiem a licznikiem jest zbyt duża, jednak po zdjęciu licznika (oczywiście wraz z zaczepem) i utrzymywaniu go dosłownie 10cm nad nadajnikiem nie daje rezultatu. Co może być problemem? Jak go rozwiązać? Liczę na jakąkolwiek pomoc . Pozdrawiam!
Flapjack Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Uła dopiero co zamówiłem ten licznik obym nie miał takiego problemu
LuckyR Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 Uła dopiero co zamówiłem ten licznik obym nie miał takiego problemu Bez obaw. Okazało się, że była uszkodzona (jak mi powiedziano) baza licznika i że to dosłownie drugi tego typu problem, z jakim się spotkali. Licznik został wymieniony w ramach gwarancji, teraz wszystko pięknie chodzi i współgra. Wczoraj zrobiłem ponad 100 kilometrów z w/w licznikiem i szczerze polecam. Już mam zamówiony do tego czujnik kadencji. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.