Skocz do zawartości

[uchwyt] Bezpieczny do G1.

rogas2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Denerwuje mnie jeżdżenie z telefonem w kieszeni. Cały czas boje się, że mi wypadnie. Nie lubię sakwy podsiodłowej, bo nie mam go na oku i przeszkadza mi w pedałowaniu. Pomyślałem, że kupię uchwyt. Chciałbym, aby telefon był tak samo zabezpieczony przed wstrząsami, jak w kieszeni spodni. Dodam, że mam G1 z dotykowym wyświetlaczem. Pomyślałem o czymś takim: http://allegro.pl/item1172376403_sport_arsenal_art_500_mini_sakwa_na_komorke.html

Co o tym myślicie. Czy jest może coś lepszego?

Napisano

Przed chilą czytałem podony post do tego. Gościu siłował się z nokią, z dotykowym panelem. =>> [uchwyt] Czym przymocować do mostka Nokię 5230/5800

Heh - moim skromnym zdaniem: albo coś jest modne - albo funkcjonalne :P

Napisano

Przed chilą czytałem podony post do tego. Gościu siłował się z nokią, z dotykowym panelem. =>> [uchwyt] Czym przymocować do mostka Nokię 5230/5800

Heh - moim skromnym zdaniem: albo coś jest modne - albo funkcjonalne :P

icon_question.gificon_question.gificon_question.gif

Gwarantuję, że telefon dotykowy jest bardziej funkcjonalny niż ten "zwykły", a w szczególności G1.

Poza tym co ma to do rzeczy? Nikt nie będzie w czasie jazdy pisał sms'ów.

Jednakże albo rower albo telefon. Najbezpieczniejszym miejscem jest plecak. Chyba, że tylko szosa

wtedy taka torebka na kierownicę sprawdzi się.

Napisano

Chodziło mi o to, że tego typu telefony (z racji samego panela) ciężko jest zamontować przy kierownicy tak, by w trakcie jazdy móc z niego kożystać (tj. np. sprawdzić czas, sms'a, czy posłuchać muzyki).

A co do sakwy (torebki) - w której ten telefon po prostu swobodnie by spoczywał - to zmienia postać rzeczy. Lecz pojawiły się głosy, ze folia, za którą umieszcza się telefon, utrudnia lub uniemożliwia kożystanie z niego.

A co do tej kąśliwej uwagi dot. telefonu - to wybacz.

Jestem jednakże zdania, że urządzenia delikatne, wielce narażone na wstrząsy, bryzgi wody (etc.) raczej nie nadają się dla aktywnych cyklistów. Być może bedziesz się śmiał, lecz pozwoliłem sobie na pewną butę, mocując starą (acz jarą) nokię do wykonanego przeze mnie uchwytu - gumowemi paskami. Małe prawdopodobieństwo, ze wypadnie podczas ostrej jazdy - a jeśli nawet, to mała strata :P

Pzdr.

Napisano

Korzystanie z telefonu podczas jazdy jest mi niepotrzebne. Chodzi tylko o nawigacje. Czasem, jak jadę gdzieś dalej to jej potrzebuję i chciałbym widzieć wyświetlacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...