andromeda Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam szanownych rowerzystów, mam zamiar kupić nowy rower, co prawda nie mam zbyt wiele pieniążków, ale chciał bym zakupić rower szybki i sprawny, mam zamiar założyć sobie licznik, i jeździć po szosie głównie, gdzieś w dalekie podróże do 100 km, ważne żeby rower był szybki i sprawny, oczywiście wygodność to sam sobie ustale jak mi wygodnie będzie siodełko kierownica itp. czytałem jeszcze że dla poprawienia szybkości zniża sie kierownice i podwyższa siodełko, więc tak zrobię, chyba że tak nie jest. CO doradzicie? górala? czy szosówke czy trekking? czy może coś innego, prosił bym najlepiej o jakieś zdjęcia rowerów, będę wdzięczny. Z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Chaosek Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 góral odpada ze względu na to że będziesz jeźdźił tylko po szosie proponuje w trakim wypadku na długie wyjazdu trekkinga najlepiej było by ci poszukać jakiejś używki na allegro .
andromeda Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Napisano 3 Sierpnia 2010 góral odpada ze względu na to że będziesz jeźdźił tylko po szosie proponuje w trakim wypadku na długie wyjazdu trekkinga najlepiej było by ci poszukać jakiejś używki na allegro . Wolał bym nowy kupić, bo wiesz jak to z używanymi bywa, przerzutki niektóre nie wchodzą pewnie, wiadomo co jeszcze innego w tym rowerze, zawsze coś się znajdzie, mam tu kilka typów powiedzcie co o nich sądzicie: http://allegro.pl/item1167266137_rower_szosowy_olpran_cruez_28_przerzutki_shimano.html http://allegro.pl/item1170493233_olpran_cruez_28_shimano.html takie 2 rowery, najlepiej jak by miały 28 cali koła, wtedy (chyba) większa prędkość nie jestem pewny, ale raczej tak.
Konr4d Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Na rowerze za 600zł bałbym się chyba wyjechać przed blok a co dopiero na 100km wycieczkę, jak wyżej piszą kup używany, lepiej na tym wyjdziesz i z czasem będziesz sobie zmieniać zużywające komponenty. I to że jest w nim nowa przerzutka "shimano" nie oznacza że będzie dłużej działać od używki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.