xoar Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Witam! Do tej pory jeździłem na Continentalach RK 2.0 i musze przyznać, że były wyśmienite, ale jak to z oponami bywa, czas je trochę nadwyrężył. W związku z tym, że chcę kupić nowe, prosze o komentarze. Jazda to ok. 40% asfaltu (z tego 20% to dziury w jezdni! ), 50% ubitych ścieżek lub szutru (jak pada to trochę błotka, ale nie za wiele), 5% piach, 5% reszta. W grę wchodzą: 1. Continentale RK 2.0 SS (znów) - 435g 2. Continentale RK 2.2 SS (niby ludzie mówią że lepsze od 2.2, ale DLACZEGO? nie chcę linków do mtbr, tylko argumenty) - 470g 3. Schwalbe Rocket Rony 2.1 - 400g 4. Schwalbe Rocket Rony 2.25 - 470g Pytania na które chciałbym znać odpowiedź, to rzeczywista szerokość/wysokość opon, może być też względna między kolejnymi oponami, doświadczenia przy dłuższym użytkowaniu, zady i walety, etc. Aha, przypadkowe przebicie o gwóźdź nie jest miarodajne Pozdrawiam wieczorową porą (brunetem nie jestem)
1415chris Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Conti RK 2.2 w porownaniu z 2.0 daje lepsza trakcje wiekszy komfort. SS to mieszanka gumy ktora lepiej klei sie do podloza. Nie wiem jaki miales zestaw wczesniej ale dosyc popularnym jest: przod RoRo 2.25 evo tyl RK 2.2 SS Z tym ze te 40% asfaltu nie wiem czy jest dobrym pomyslem dla tych opon.
xoar Napisano 27 Lipca 2010 Autor Napisano 27 Lipca 2010 Ze względu na szybkie zuzycie bieżnika? (w rozumieniu - miękka mieszanka, klei się super aż tak dobrze, że zostaje na asfalcie?) czy ze względu na opory toczenia RoRo?
1415chris Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Zapewne na asfalt mozna wybrac lepsze opony ale zostaje jeszcze te 50% off, ujezdzam te opony wylacznie w terenie wiec tu zamilkne
xoar Napisano 27 Lipca 2010 Autor Napisano 27 Lipca 2010 RK 2.0 nie bolały mnie na asfalcie, bo po asfalcie pojadą, slicki natomiast w terenie nie, więc nie przejmujmy sie tak bardzo tym asfaltem - w RK podobał mi sie opór toczenia, zestaw 2.0 jest trochę lżejszy (bo sa do niego fajne dętki Conti - 100g) a że masa rotująca szczególnie najdalej od piasty powinna byc mała, stąd się wzieły 2.0, tyle tylko, że w luźnym piachu mi troche ginęły. 2.2 pewnie lepiej amortyzują, bo jednak co balon to balon, RoRo głównie ze względu na opinie sąsiada i na to, że topowe modele kilku firm sprzedawane są na nich, ale chris - opinie zawsze cenne, nawet jak tylko z terenu - ujeżdżasz które z nich?
1415chris Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Jestem ofiara czesciowej propagandy, stad wybralem na tyl RK 2.2 SS, na przodzie nieco wbrew zasadom RoRo 2.1 ale tylko dlatego ze daje spokonie rade i mam te opony w jeszcze bardzo dobrym stanie, inaczej byloby 2.25 Z tym ze RK nie mialem jeszcze okazji przetestowac w mokrych warunkach, a cos sie mowi o deszczowej anglii...hmm. Co do opon, na tym zestawie jezdzi mi sie najlepiej sposrod tych na ktorych mialem mozliwosc pomykac (suche warunki).
arek_wro Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Z tyłu RoRo na asfalcie znikają w oczach. Do tego boczne ścianki bardzo delikatne, trzeba uważać w trudniejszym terenie. Ale poza tym opona godna polecenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.