Skocz do zawartości

[piasta tył] Wymiana

autobus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce wymienić tylną piastę tą co posiadam to jest firmy Ritchey ale nie wiem jaki model (może wie ktoś jak to sprawdzić) na kasetę 7 speed a chce przejść na kasetę 8/9 rzędową. Felga na której zamontowana jest ta piasta co posiadam to Alex Rims DM24 26" i moje pytanie jest następujące czy wystarczy mi tylko wymienić piastę na odpowiednią czy muszę wymieniać całe koło?

Napisano

Tak się przespałem z tym problemem i tak sobie pomyślałem przyszłościowy czy by nie przejść od razu na kasete z 10 przełożeniami co o tym myślicie?? I jeszcze proszę o radę jakie sprychy kupić oraz jaką piastę chciałbym aby była na łożyskach maszynowych. na razie nie będe tego montował bo chce uzbierać cały zestaw a nie mam zbytnio teraz kasy na wszystko i muszę kupować na raty bo wole mieć częśći dobrej jakośći i kupić przykładowo jedną w miesiącu niż całość a gorsze. I kolejne pytanie jaka kaseta, łańcuch i korba jak by już przechodzić na 10 przełożeń. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Ale nie pogardze też propozycjami pod przełożenia 8/9 i piasta ma być pod V-ki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...