autobus Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Chce wymienić tylną piastę tą co posiadam to jest firmy Ritchey ale nie wiem jaki model (może wie ktoś jak to sprawdzić) na kasetę 7 speed a chce przejść na kasetę 8/9 rzędową. Felga na której zamontowana jest ta piasta co posiadam to Alex Rims DM24 26" i moje pytanie jest następujące czy wystarczy mi tylko wymienić piastę na odpowiednią czy muszę wymieniać całe koło?
rukahs96ogcjm Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Generalnie jeśli wymieniasz piastę tylko dlatego żeby mieć dłuższy bębenek na kasetę o wiekszej ilości zębatek to wymiana obręczy nie jest potrzebna.
Welniak Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Prawdopodobnie będziesz musiał zmienić też szprychy.
autobus Napisano 26 Lipca 2010 Autor Napisano 26 Lipca 2010 Tak się przespałem z tym problemem i tak sobie pomyślałem przyszłościowy czy by nie przejść od razu na kasete z 10 przełożeniami co o tym myślicie?? I jeszcze proszę o radę jakie sprychy kupić oraz jaką piastę chciałbym aby była na łożyskach maszynowych. na razie nie będe tego montował bo chce uzbierać cały zestaw a nie mam zbytnio teraz kasy na wszystko i muszę kupować na raty bo wole mieć częśći dobrej jakośći i kupić przykładowo jedną w miesiącu niż całość a gorsze. I kolejne pytanie jaka kaseta, łańcuch i korba jak by już przechodzić na 10 przełożeń. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Ale nie pogardze też propozycjami pod przełożenia 8/9 i piasta ma być pod V-ki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.