Skocz do zawartości

[kaseta][łańcuch] Kaseta HG-40 (HG-50) i łańcuch UG-51

pieuk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy mogę przez jakiś czas jeździć z nową kasetą Shimano HG-40 (lub HG-50) i łańcuchem UG-51?

W serwisie niedawno wymienili mi tylko łańcuch na właśnie nowy UG-51 a teraz okazało się, że muszę wymienić kasetę.

Za jakiś czas oczywiście wymienię łańcuch na HG.

Jazda spokojna szosa ew. lekkie górki.

Napisano

Chwilę podziała, ja jeździłem na kasecie hg30 i tym łańcuchu może z 200 km, ale jak zmieniłem łańcuch na hg40 to poczułem różnicę (małą, ale zawsze coś :))

Napisano

Chwilę podziała, ja jeździłem na kasecie hg30 i tym łańcuchu może z 200 km, ale jak zmieniłem łańcuch na hg40 to poczułem różnicę (małą, ale zawsze coś :))

Co masz na mysli mówiąc, że chwilę podziała? Czy w tym przypadku szybciej szlag trafi kasetę czy łańcuch?

Ewentualnie proszę o propozycje innego zestawu niż CN-HG50&CS-HG40 w podobnym zakresie cenowym. Czym właściwie w użytkowaniu różni się łańcuch HG-40 od HG-50?

Napisano

Ja mam HG40 i jeżdżę na nim bez najmniejszych problemów od początku zeszłego sezonu.

Co do połączenia kasety CS-HG40 i łańcucha CN-UG51 to będzie działać. Kolega ma podobny zestaw (kaseta CS-HG30, łańcuch UG51) i działa bezproblemowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...