LosKaczor Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Witam serdecznie, niedawno kupiłem rower meridę 880-16 z 2010. I mam teraz okazyjnie do kupienia kierownice karbonową Hylix Carbon. I mam problem, bo nie wiem jaka szerokość ma moja kierownica w rowerze. Jak się ją mierzy? Od środków drążków, czy po ich zewnętrzu? Tu mój rowerek: http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=110&id=980 A kierownica: XM Speed CEN Road 31.8 A rozmiar roweru L, jeśli ma to znaczenie. Ta kierownica karbonowa, co chce kupić waży 240g rozmiar 420mm. Czy to dobra waga jak na kierownicę karbonową. Pozdrawiam
Ubotek Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Może podaj cenę to powiemy czy warto. A wag nie możesz popatrzeć na rowerowawaga.pl :? Wszystko trzeba na talerzy wyłożyć
LosKaczor Napisano 7 Lipca 2010 Autor Napisano 7 Lipca 2010 Nie wiedziałem, że taka strona jest a cena 160zł. Ale chodzi mi o rozmiar. Bo nie wiem jak swoją zmierzyć. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź, jak się mierzy taką szosową kierownicę! czy po zewnętrznej części rurek, czy od ich środków??
elberet Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 chyba wg środków. generalnie kierownica powinna być zbliżona do szerokości w ramionach. wąsko - bardziej aero, ciut lepiej sterowna, lżej, można się wcisnąć między auta (jeśli śmigasz po mieście) szeroko - lepiej się oddycha, mniej nerwowo prowadzi
LosKaczor Napisano 7 Lipca 2010 Autor Napisano 7 Lipca 2010 Właśnie nie wiem 420mm czy 440mm? jak mierzyłem to po środkach 42 wyszło, a po zewnętrznych 440. I nie wiem czy kupić 420, żeby się nie okazało, że za wąska jest i mogę mieć dyskomfort podczas jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.