Nice Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam! Zamierzam sie z zakupem nowej korby do moje Hexagona V3 i teraz moje pytanie jaka wybrac korbe do 250zl max. 300zl taka zeby pasowala i zeby wybor padl na najbardziej oplacalna w stosunku cena/jakosc. Obecnie posiadam oryginalna zakupiona wraz z rowerem.Tu mozesz ja zobaczyc. Za wszystkie porady - Dzieki.
Nice Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Te korby wykraczaja po za moj budzet. Ta korba FC-M660 byla by w zasiegu reki ale FC-M581 juz nie bardzo. Ale znalazlem uzywana FC-M582 co o niej sadzicie bo wydaje mi sie juz byc troche przytyrana.
Nice Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 A teraz pytanie czy na pewno ja zaloze dwo swojego roweru ?
gello1 Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 A teraz pytanie czy na pewno ja zaloze dwo swojego roweru ? bez problemu, nada się sam niedawno wymieniłem na Deore mod 2010 FC-M590 i jest git
ukaniex Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1104254524_shimano_deore_lx_fc_m582_175mm_44_32_22.html
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Dobrze kukaj na allegro mozesz wyrwac za ok 300zł Shimano SLX najbardziej opłacalna korba pod wzgledem cena jakosc Sam kilka miesiecy temu ja zakupiłem i chodzi jak marzenie.Długo posłuzy . Jezeli nie bedziesz miał kasy to zobacz sobie starszego LX jest lekki i całkiem dobry .Bo nowe LX sa na trekking ale i tez jako tako daje sobie rade w terenie.Deore mysle ze tez bedzie dobra jest ciezka ale wytrzymała. Ja bym zbierał na SLX pozdrawiam
tompoe Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 SLX było liderm cena/jakość w poprzednim sezonie, ale w tym Deore ma już prawdziwy HTII i super cenę, więc ja bym brał jednak Deore.
Nice Napisano 6 Lipca 2010 Autor Napisano 6 Lipca 2010 Czy kepiej kupic korbe Deore LX ? Tylko zauwazylem ze to jest model M583 a ta co przed chwila pokazywalem to byla m590 ale nie byla to z kolei korba Deore LX wiec moje pytani brzmi czy im wyzsze oznaczenie tym lepsza korba czy tak nie jest ? Link do korby LX Ktora lepsza M583 czy M590 ?
tompoe Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Lx to świetna korba, ale trekkingowa. Zwroć uwagę, ze blat ma 48 zębów. Lepiej weź sobie nówkę deore niż taki zamiennik.
kaarth Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Ja osobiście użytkuję SLX'a i spisuje się doskonale. Także taką korbę polecam.
Pr5Rider Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Zbierz kase i naprawe kup sobie SLX a lata Ci bedzie sie krecił.. Na allegro mozna znlesc oferty lekko uzywanych za 200 z haczykiem wiec kukaj
kaarth Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Zbierz kase i naprawe kup sobie SLX a lata Ci bedzie sie krecił.. Na allegro mozna znlesc oferty lekko uzywanych za 200 z haczykiem wiec kukaj Podpinam się pod tą wypowiedź. Korba posłuży Ci już przez więcej sezonów.
Mod Team michuuu Napisano 7 Lipca 2010 Mod Team Napisano 7 Lipca 2010 Lx to świetna korba, ale trekkingowa. Zwroć uwagę, ze blat ma 48 zębów. Lepiej weź sobie nówkę deore niż taki zamiennik. Są również w wersji MTB.
tompoe Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Są również w wersji MTB. Wiem, ale odnosiłem się do linka z allegro, bo o tamten konkretny egzemplarz było pytanie.
TocaS Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Podpinam się pod tą wypowiedź. Korba posłuży Ci już przez więcej sezonów. Nie byłbym tego taki pewien, łożyska zewnętrzne w tych korbach często padają po 4000 km choć nie jest to moja opinia, jedynie trochę się na ten temat naczytałem. Zaś u mnie mają już przehulane koło 7500 tyś km i nadal mają się dobrze nie mniej jednak jeżdżę głównie asfaltem. Z drugiej strony znów jeżeli autor tematu zrobi w sezonie 1000 km to faktycznie starczy mu na lata... Jednak pytanie moje jest takie: jaki widzicie sens montowania korby Deore na HT II w rowerze z osprzętem shimano TY TX czy TZ ?? Wstawiłbym korbę ALivio na Octa i sądzę, że kolega Artur również będzie zadowolony, a przy okazji zaoszczędzi trochę i zostanie mu na coś jeszcze...
Nice Napisano 8 Lipca 2010 Autor Napisano 8 Lipca 2010 ale rower juz nie posiada oryginalnego osprzetu Czesci zmienione : Amortyzator - Rock Shox Tora 302 Przerzutka tyl - Shimano Deore M-531 Manetki - Shimano Deore (3x9 - obecnie zablokowane na 8 biegow) Kola przod i tyl wraz z kaseta 8 rzedowa Pedala Siodelko Ps; Do tego posiadam rower z limitowanej edycji Stanleya co dodaje mu uroku bo jest caly czarny i pieknie sie komponuje ze wszystkim
TocaS Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Jeszcze napisz jak jeździsz. I ile... Poza tym w takim bądź razie, albo nowe Deore HT II, lub stare Deore, Deore LX na oś Octalink. Pozdrawiam
Miecho87 Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Bardziej mnie ciekawi jak zmusiłeś do współpracy manetki na 9 biegów i kasetę 8. Ponoć to niemożliwe.
truskawka Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Bardziej mnie ciekawi jak zmusiłeś do współpracy manetki na 9 biegów i kasetę 8. Ponoć to niemożliwe. mnie też to interesuje bo za kilka dni dostanę manetki na 9, a napęd mam na chwilę obecną 8 rzędowy i nie kupiłam jeszcze kasety i łańcucha nowego, a jakby się dało zamontować do tego co jest to byłoby fajnie
TocaS Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 eh... Już tu jeden taki był co ze mną polemizował na ten temat i okazało się że omija mu jedną koronkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.