saper Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam chcę kupić do mojego roweru opony bo te które mam aktualnie niestety są miękkie no i już trochę zużyte.Wczoraj byłem się pytać w sklepie rowerowym o opony Schwalbe Racing Ralph (dokładnie takie: http://allegro.pl/item1090753269_opona_schwalbe_racing_ralph_2_25_model_2009r.html ) i pan w sklepie powiedział ze lepiej wybrać Maxxis'y High Roller ( http://allegro.pl/item1096346199_maxxis_high_roller_26x2_1_ust.html ) ponieważ są tańsze od Schwable i ponoć lepsze. Jakie są wasze opinie na temat tych producentów jak i modeli opon. Pozdrawiam.
arroyo Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Ta opona maxxisa służy do ciężkich zastosowań, jej klocki będą stawiać spore opory na asfalcie ale dobrze sprawdzą się w ciężkim terenie. Natomiast racing ralphy to opony do xc/maratonu, są drogie ale ze względu na zastosowane mieszanki gumy dobrze sprawują się na asfalcie.
microsista Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Jeśli zdecydujesz się już na Racing Ralpha to weź ją tylko na tył. Ona świetnie się tam sprawuje ponieważ jest w miarę wytrzymała i ma niskie opory toczenia. Na przód lepiej wziaść Rocket Rona, bo jest lżejszy i gwarantuje lepszą przyczepność.
saper Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Właśnie też słyszałem o tym że na tył RR ,a do przodu może Nobby Nic ??
microsista Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Nobby Nic bedzie lepsze od RoRo, ale pod warunkiem, że jeździsz w bardzo trudnym terenie. Inaczej nie warto, bo jest po prostu cięższa.
enduroriderPL Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Tak jak napisano już wyżej to są dwie totalnie różne opony. Jedna w cięzki teren a druga do szybkiej jazdy. Obydwie polegną w błocie z tym, że HR będzie nerwowy a na RR się po prosty wyp######## od razu, ale opory toczenia ma bardzo niskie
robkellys Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam chcę kupić do mojego roweru opony bo te które mam aktualnie niestety są miękkie no i już trochę zużyte.Wczoraj byłem się pytać w sklepie rowerowym o opony Schwalbe Racing Ralph (dokładnie takie: http://allegro.pl/item1090753269_opona_schwalbe_racing_ralph_2_25_model_2009r.html ) i pan w sklepie powiedział ze lepiej wybrać Maxxis'y High Roller ( http://allegro.pl/item1096346199_maxxis_high_roller_26x2_1_ust.html ) ponieważ są tańsze od Schwable i ponoć lepsze. Jakie są wasze opinie na temat tych producentów jak i modeli opon. Pozdrawiam. Odradzam High rollery!!! seryjne semi slicki wymieniłem właśnie na nie. Kupiłem je w wersji zwijanej. Bardzo szybko łapały kapcie, dodatkowo w piasku i na zakrętach w błocie, słabo trzymały. Po miesiącu tylna opona pękła, tak że nadawała się tylko do wymiany. Kupiłem drugą identyczną, ta wytrzymała może pół roku i tez zniszczona, przecięta na kamieniach. Postanowiłem odejść od high rollera i kupiłem Maxxis crossmark. Teraz jestem bardzo zadowolony, piach to już nie przeszkoda a zakręty można pokonywać dużo szybciej. Do tego ta cisza... nie osiagalna przy high rollerach.
Artursx1 Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 @Up to co ty z nimi robiłeś ? ?? Mi w DH żyje HR 1 ply 42a już 3 miesiące beż złapania kapcia na niskim ciśnieniu . HR w mieszance 60a ma małe opory na 42 są już spore pewnie w porównaniu do semi-slicków są ogromne . HR raczej nie jest na ciężkie warunki , taka oponka pośrednia .
enduroriderPL Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Artursx1 dokładnie tak. ANI razu nie miałem flaka na HR a to była naprawde stara wersja tych opon.
saper Napisano 30 Lipca 2010 Autor Napisano 30 Lipca 2010 Witam wczoraj założyłem nowe oponki czyli Schwalbe Nobby Nic i Racing Rlph oczywiście NN na przód ,a RR na tył i muszę powiedzieć opony są po prostu malina w porównaniu z moimi poprzednimi oponami CST (dokładnie niewiem jaki model) nie mają praktycznie oporów toczenia a na dodatek w terenie świetnie się spisują. Myślę że będę długo zadowolony z tych opon . Swoja drogą temat do zamknięcia. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.