Skocz do zawartości

[do 600/800 zł] Rower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem bo chcemy w rodzinie kupić 2 rowery właśnie tak po 600/800 zł. Nie szukamy jakiś bajerów ;) Po prostu ma jeździć do przodu i być technicznie niczego sobie jak za tą cenę. Może być nawet używany i teraz pytanie:

1) Jak nowy, to z jakiej firmy? Wiem że Gianta albo Authora w tej cenie nie znajde ale może są jakieś inne marki które sa powiedzmy dobre, może nie tak jak tamte wymienione wcześniej ale mniej znane i warto z nich skorzystać.

2) Jak używany to co znajde w tej cenie? Wiem że to może trochę takie naiwne pytania, ale naprawde nie znam sie na rowerach a że jest to forum rowerowe to może ktos będzie miał jakieś pojęcie na temat rowerów w tych przedziałach cenowych.

3) Mam 190 cm wzrostu, ilo calowy rower powinienem kupić? czy dla dorosłych w sumie jest jakiś jeden uniwersalny i potem chodzi tylko o regulacje siedzenia?

No i tyle. Bardzo był bym zadowolony z waszych rad i o nie prosze bo z małżonką i dziećmi chcemy jechać na wakacje a brakuje nam właśnie tych 2 rowerów.

Pozdrawiam!

Napisano

Ja ci mogę odpowiedzieć na jedno pytanie: Jaki? Ja bym brał Kross'a Hexagon v3. Nie ma jakiejś "torpedy" na osprzęcie jeździ do przodu.

Tylko niestety się szybko osprzęt zużywa prznajmniej u mnie.

Pozdrower NitroS.

Napisano

Ja polcam od siebi gdyż kiedyś byłem posiadaczem Meridy Kalahari (tutaj jest tego sporo modeli), lub Giant Boulder najlepiej poszuać sobi tgo na allegro na pewno coś znajdziesz i to w twoim przedziale cenowym.

Napisano

hmm ok. No szukam tak na allegro ale w sumie najważniejsza sprawa... mam 190 cm wzrostu więc jak możecie powiedzcie jakie calowy rower dla siebie mam kupić. Bo to chodzi jedynie o koła czy automatycznie czym większe koła to większa rama? I czy rama też ma jakies swoje cale czy tez inny podobny wymiar?

Napisano

koła to raczej a nawet na pewno 26cali ,a rama wg mnie dla 190cm to 21 albo 22 cale.Ale i tak najepierw najlepiej się przymierzyć na rowerze znajomego czy choćby w jakimś rowerowym sklepie do takiej ramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...