bizoner Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Witam serdecznie, pod koniec kwietnia skuszony piękną pogodą, postanowiłem kupić rower. Padło na: Specyfikacja, Foto Przekręciłem nim ponad 500km i jednoznacznie stwierdzam, że cross nie nadaje się na wrocławskie drogi przy mojej wadze - 110kg przy 184 cm wzrostu. Dodatkowo coraz mocniej ciągnie mnie do lasu Zapadła decyzja o sprzedaży KTMa i zakupie nowego roweru. Ty, razem będzie to góral - hardtail. Ma służyć do jazdy po mieście (50%), górach(20%) oraz leśnych duktach (30%). Wiem, że kilka tematów niżej jest już dużo napisane o sprzętach do XC w tych granicach cenowych i ja to wszystko przeczytałem, jednakże w tym momencie zależy mi na informacji, który z faworytów (pewnie i tak powiecie, że Unibike Expert ) będzie odpowiedni jeśli chodzi o moją wagę. Chodzi mi głównie o wytrzymałość i skuteczność działania takich elementów jak amortyzator, hamulce, korby... Do zakupu będę się zabierał już na początku przyszłego tygodnia, proszę więc o rady. Pozdrawiam
bizoner Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Napisano 20 Czerwca 2010 Dziękuję za wszystkie merytoryczne wypowiedzi (szkoda, że w innych tematach ). Na polu bitwy zostały: Przecudnej urody mbike oraz ciut mniej urodziwy unibike Który z tych rowerów (pomijając walory estetyczne) bardziej sprawdzi się dla takiego "dużego" bikera jak ja?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.