facepalm Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Witajcie , sorry że znowu katuje was moim sprzętem ale mam pytanie i planuję zmianę ramy w signie , a że nie mam za dużo keszu to chciałbym przełożyć jak najwięcej gratów do nowej. Tak więc mam pytanie czy do ramy którejś tych : - prodigy 9.81 - Dartmoor Two6Player - Octane One Void 2009 - STREET AUTHOR A-GANG lub jakiejs innej streetowej ramy do 500zł (najlepiej nówka) dało by radę przełozyć częsci takie jak: - całe przednie koło - kierownica - stery - korba - pedały - mostek - suport - wiadomo siodło itd , ale potem to by poszło pod wymiane na plastik dartmoora + sztyce piv. no i do tego dokupienie koła na tył z ss i zębatki na przód + sztywny widelec fundamental / lub amor jeśli rama nie da rady na sztywniaku. Ponieważ chcę złożyć sprzęt taki na start , nauka wheelie ,manuala , bunny hopa i ogólnie techniki streetowej , a wiadomo nie ma dużo kasy... Czy taka przekładka była by opłacalna ? Do tego dochodzi sprzedaż ramy signa pewnie za 150-200zł. W razie konkretnych rad itd mozna pisać na gg: 6663925 PS. Nie moge sie zarejestrować na bikeaction ; < jesli ktos ma konto i mógłby wkleic tam mojego posta , byłbym bardzo wdzięczny (chyba ze tutaj otrzymam satysfakcjonującą mnie odpowiedź) Pozdrawiam
Artursx1 Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Przełożyłbyś wszystko do każdej z tych ram i innych z mufą 68mm oraz główką 1 1/8' ( a i któraś z tych ram ma pewnie stery zintegrowane , więc ewentualny koszt sterów trzeba doliczyć )
facepalm Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Napisano 16 Czerwca 2010 Przełożyłbyś wszystko do każdej z tych ram i innych z mufą 68mm oraz główką 1 1/8' ( a i któraś z tych ram ma pewnie stery zintegrowane , więc ewentualny koszt sterów trzeba doliczyć ) Czyli wystarczy kupno ramy i widelca , a potem powoli zmiana poszczególnych części ? To super , walnie się reduktor na kasetę i do nauki powinno styknąć .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.