Skocz do zawartości

[800-1200zł] rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić nowy rower, w sumie to dwa rowery męski i damski, chciałbym wydać na nie ok 2000zł, przeszukując internet znalazłem kilka razy poruszany ten temat na forum, lecz chciałbym prosić o radę odnośnie tego co aktualnie dostępne na rynku w tych granicach cenowych. Rowerem mam zamiar głównie jeździć po terenie leśnym, piach, czasem gdzieś na skałki na jurze krakowsko-częstochowskiej.

Bardzo proszę o podpowiedź czy lepszy rower markowy-tani, czy słabszego producenta ale może lepiej wyposażony. Mam kilka propozycji:

ze sklepu erowery.pl

scott-aspect-60-model-2010 za 1190zł

wheeler-pro-500-model-2010 za 1022zł

kross-hexagon-v3-model-2010 za 959zł

kross-evado-11-model-2010 za 999zł

lub z allegro:

merida_crassway10_v_48 za za 950zł

26_mercier_tactile_mtb_meski za 999zł

A może jeszcze coś innego?

Napisano

Osobiście stawiałbym na Kross Evado 1.1 lub Unibike Fusion http://www.allegro.pl/item1051651551_rower_gorski_unibike_fusion_21_alivio_fsa.html / Kross Hexagon V4 http://www.allegro.pl/item1057012941_rower_kross_hexagon_limited_gorski_mtb_xc_v4_v6.html

P.S. Evado jest rowerem Crossowym, natomiast te dwa co podałem MTB - musisz zdecydować jaki typ będzie dla Ciebie/ Was odpowiedniejszy.

Dzięki za podpowiedź. Jeśli chodzi o Evado 1.1 i ogólnie rowery Crossowe to chyba jednak nie dla mnie, ze względu na moja okolicę (Jura) i przyjemność jazdy po tym terenie, będziemy raczej unikać asfaltu.

Dużo osób na forum poleca rowery Kross, czy one są naprawdę tak dobrej jakości? W pewnym sklepie powiedziano mi że lepiej zainwestować w dobrą ramę, a resztę zawsze mozna pozmieniać, więc dlatego zastanawiałem się nad Wheeler lub Scott, ale skoro Kross jest taki dobry, to może będę miał i dobra rame i wyposażenie, tak? (oczywiście dobrą akurat w tej cenie).

Mam jeszcze takie pytanie czy Mercier to dobra marka? Czy to ta sama firma co robi rowery szosowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...