Sandacz Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Po pomyślnie zakończonym wypadzie do Bydgoszczy planuję - po wyklarowaniu się sytuacji powodziowej - trasę Bydgoszcz-Chełmno i dalej w moje okolice. Mam pytanie odnośnie właśnie tego odcinka. Po przestudiowaniu sztabówek i istniejącego tam szlaku turystycznego wyszło mi, że da się przejechać taką trasą: Ostromecko-Mozgowina-Pień-Rafa-Słończ Śr-Czarże-Starogród-Kałdus(Góra Św. Wwrzyńca)-Chełmno Czy macie jakieś inne sugestie dotyczące przebiegu trasy?
Hokanus Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Twoja propozycja to jedna z opcji. Osobiście bardziej podoba mi się trasa zielonym szlakiem Nadwiślańskim: Bydgoszcz Leśna - Jarużyn - Głogówko Królewskie - Świecie - Chełmno. Szlak jest kapitalny bo prowadzi przez większość trasy wzdłuż Wisły z pokręconym zjazdem w Kozielcu.
Sandacz Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 nie wykluczam w najbliższej przyszłości także trasy, o której wspominasz (czyli zachodnią stroną Wisły w kierunku Świecia). W tym przypadku nie cofałbym się (bo jadę w kierunku Tucholi) już ze Świecia do Chełmna. Natomiast mój pierwszy pomysł polega właśnie na tym, by "tranzytem" przejechać Chełmno i Świecie, a następnie uderzyć na Tucholę i Chojnice.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.