mlody2200 Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Witam, jako 'świeże mięsko' na forum pragnę na wstępie się przywitać. A teraz przechodząc do sedna: Poszukuję obręczy do przedniego koła w cenie około 80 złotych. - 21mm - 32 otwory - 26" - przód - hamulce v-brake - moja masa to 105kg - trasa to las (głównie ścieżki) z wszystkimi nierównościami - rower Kross lvl A2 Za pomoc będę bardzo wdzięczny, ponieważ w tematyce obręczy nie mam bladego pojęcia.
morganfriman Napisano 18 Maja 2010 Napisano 18 Maja 2010 Szanowny kolego... 21mm szerokosci czy wysokosci? Rozumiem ze obrecz stara polamales. Wiec zapewne szprychy zostaly stad 32 otwory. A jesli stara obrecz miala wysokosc 21mm to juz wogole jestesmy w domu. Ale prosze o potwierdzenie. Pozdrawiam
mlody2200 Napisano 18 Maja 2010 Autor Napisano 18 Maja 2010 Szanowny kolego Karolu, Gratuluje wrodzonej przewidywalności - dokładnie jest jak kolega pisze - stara obręcz pęknięta. Model starej obręczy to Mach1 EXE Szerokość: 26 mm Wysokość: 21 mm (wedle znalezionego katalogu) Dokładny rozmiar to 559x19c (wedle oznaczenia na obręczy)
mlody2200 Napisano 20 Maja 2010 Autor Napisano 20 Maja 2010 Dziękuje szanownym kolegą za fachową pomoc. Wiedziałem, że mogę liczyć na tak doświadczone gremium.. Po dwóch dniach wertowania sklepów internetowych znalazłem trzy możliwości: - Alexrims X2100 za 60pln - Rigida Syncros za 80pln - wymiana obręczy na dobrą (i popularną) w normalnym (typowym) rozmiarze i wymiana szprych (na mocne) Jak możecie się domyśleć wybiorę trzecią (najrozsądniejszą) opcję. Wymienił bym jeszcze piastę, ale na to mnie na razie nie stać i zostanę przy (tych super) JoYtEcH'achhh. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.