krzysio3miasto Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 witam, Dziś postanowiłem odświeżyć mojego Kross Hexagon V7 czyli wymiana napędu a dokładniej: manetki, przerzutki tył+przód, kaseta oraz tylne koło ewentualnie korba lecz w niedalekiej przyszłości. Wymiana spowodowana ze względu wieku (5lat) oraz zużycia (łańcuch przeskakuje, ześlizguje się na kasecie) Dysponuję około 500 zł zależy mi przede wszystkim na 9 przełożeniach i na w miarę dobrej jakości co do ceny. Poprosiłbym o rady jaką konfigurację zakupić gdyż nie mam o tym pojęcia a zamontować bym raczej na pewno dał radę Rower typowo szosowy do dynamicznej jazdy. Pozdrówka ;]
krzysio3miasto Napisano 18 Maja 2010 Autor Napisano 18 Maja 2010 witam, Dziś postanowiłem odświeżyć mojego Kross Hexagon V7 czyli wymiana napędu a dokładniej: manetki, przerzutki tył+przód, kaseta oraz tylne koło ewentualnie korba lecz w niedalekiej przyszłości. Wymiana spowodowana ze względu wieku (5lat) oraz zużycia (łańcuch przeskakuje, ześlizguje się na kasecie) Dysponuję około 500 zł zależy mi przede wszystkim na 9 przełożeniach i na w miarę dobrej jakości co do ceny. Poprosiłbym o rady jaką konfigurację zakupić gdyż nie mam o tym pojęcia a zamontować bym raczej na pewno dał radę Rower typowo szosowy do dynamicznej jazdy. Pozdrówka ;] Nikt nie pomoże?
martinw Napisano 18 Maja 2010 Napisano 18 Maja 2010 Na dosyć gruntowną i siłą rzeczy kosztowną operację chcesz się zdecydować. Przemyśl, czy jest sens dokładać to tego roweru. Sam spójrz. Gdybyś wymienił wspomniane przez Ciebie podzespoły przykładowo na Deore (manetki, przerzutki tył+przód, kaseta, łańcuch, ew. korba) do tego jakieś przyzwoite tylne koło to wyjdzie na to, że zapłacisz za wszystko niemal tyle ile jest wart ten Twój Hexagon v7 (w sensie nowy). A z autopsji i osobistych obserwacji mogę Ci powiedzieć, że do tej klasy roweru będziesz dokładał i dokładał i tak w nieskończoność. Tzn. nie zupełnie w nieskończoność, bo stanęłoby pewnie na tym, że z Hexagona po jakimś czasie zostałaby tylko rama i kierownica. Reszta byłaby nowa
krzysio3miasto Napisano 18 Maja 2010 Autor Napisano 18 Maja 2010 Na dosyć gruntowną i siłą rzeczy kosztowną operację chcesz się zdecydować. Przemyśl, czy jest sens dokładać to tego roweru. Sam spójrz. Gdybyś wymienił wspomniane przez Ciebie podzespoły przykładowo na Deore (manetki, przerzutki tył+przód, kaseta, łańcuch, ew. korba) do tego jakieś przyzwoite tylne koło to wyjdzie na to, że zapłacisz za wszystko niemal tyle ile jest wart ten Twój Hexagon v7 (w sensie nowy). A z autopsji i osobistych obserwacji mogę Ci powiedzieć, że do tej klasy roweru będziesz dokładał i dokładał i tak w nieskończoność. Tzn. nie zupełnie w nieskończoność, bo stanęłoby pewnie na tym, że z Hexagona po jakimś czasie zostałaby tylko rama i kierownica. Reszta byłaby nowa Dokładnie o to chodzi, nie mam zamiaru kupować nowego roweru gdyż po co mi następny w garażu. Proszę o propozycje!
mmkaczor Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Powiem Ci tak, ostatnio robiłem podobną operację i kupiłem: przerzutkę tylną Shimano M662 SLX Shadow SGS klamkomanetki najprostsze Deore kasetę Shimano HG50 Deore 11-34 9b łańcuch Sram PC951 do tego dodałem sobie hamulce Avida SD3 i wyszło mnie to w sumie jakieś 430 zł W swoim rowerku miałem wcześniej wolnobieg, musiałem więc kupić koła - zainwestowałem 200 zł w kółeczka na piastach Novatecha (trochę tego jest na allegro). Póki co zestaw sprawuje się dużo lepiej, niż stara Acerka, choć ze względu na powódź, jaką mamy w Krakowie, nie było mi jeszcze dane przejechać się gdzieś dalej, w teren Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.