Skocz do zawartości

[700-1000zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po przeczytaniu wielu tematów, przeglądnięciu ofert rowerów oraz FAQ nadal cierpię na lekki niedosyt informacji. Dlatego chciałbym prosić o poradę.

Mój wzrost: ~182cm

Moja waga: ~62kg

Po analizie typów rowerów stwierdziłem, że najbardziej podpasuje mi MTB. Po przeglądnięciu wielu tematów natrafiłem na popularnego w tej cenie Kross Hexagona V3 i V4. Rower będzie mi głównie służył do "amatorskiej jazdy" (bez żadnych wyczynowych skoków itp.) po lesie, polnych drogach, asfalcie. Czasem zdarza mi się ciut bardziej "agresywna jazda", ale bez przesady. :D

Czego oczekuje od roweru? Najważniejsze, żeby był w miarę wytrzymały oraz wygodny.

Resztę pieniędzy chciałbym zainwestować w akcesoria typu bidon, torba (albo plecak), rękawice, zestaw do łatania opon.

Dzięki i pozdrawiam.

Napisano

http://www.allegro.pl/item1031109308_mtb_ronin_fully_super_rower_okazja_182b.html

To najlepszy rower jaki widziałem w tej cenie

Pozdrawiam!

to jest gówn* a nie rower!! http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostreenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/

Jakimi funduszami dysponujesz? Warto popatrzeć na Unibike Fusion 2009 - zdecydowanie teraz jedna z najlepszych ofert, i powinnien być wytrzymalszy od Hexagonów (z tyłu kaseta a nie wolnobieg).

Napisano
Jakimi funduszami dysponujesz?

Takimi jakimi napisałem w temacie. Nie mniej i raczej nie więcej.

Warto popatrzeć na Unibike Fusion 2009 - zdecydowanie teraz jedna z najlepszych ofert, i powinnien być wytrzymalszy od Hexagonów (z tyłu kaseta a nie wolnobieg).

Nie dozbieram (chwilowo bezrobotny) więc o tym rowerze niestety muszę zapomnieć. A jednak celuje w nowy rower, a nie używany. Jestem też amatorem i nie wiem czym się różni kaseta od wolnobiegu. Mimo to dzięki za odpowiedź i czekam na dalsze propozycje. :icon_mrgreen:

Przedział jak mówiłem, 700-1000zł

Napisano

Takimi jakimi napisałem w temacie. Nie mniej i raczej nie więcej.

Nie dozbieram (chwilowo bezrobotny) więc o tym rowerze niestety muszę zapomnieć. A jednak celuje w nowy rower, a nie używany. Jestem też amatorem i nie wiem czym się różni kaseta od wolnobiegu. Mimo to dzięki za odpowiedź i czekam na dalsze propozycje. :icon_mrgreen:

Przedział jak mówiłem, 700-1000zł

Rzeczywiście, nie zauwazyłem podanego przedziału, wcześniej rocznik 2009 Unibike Fusion można było kupic za 1000zł, teraz tylko ramy 21" w tej cenie są ....

Popatrz na Kross Hexagon V4 2009 - nie wiem czy coś lepszego znajdziesz, ostatecznie jest jeszcze Unibike Mission 2009.

Napisano

Rzeczywiście, nie zauwazyłem podanego przedziału, wcześniej rocznik 2009 Unibike Fusion można było kupic za 1000zł, teraz tylko ramy 21" w tej cenie są ....

Popatrz na Kross Hexagon V4 2009 - nie wiem czy coś lepszego znajdziesz, ostatecznie jest jeszcze Unibike Mission 2009.

W porządku, rozejrzę się. Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze tylko pytanie co do ramy - jaka będzie odpowiednia dla mojego wzrostu/wagi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...