gronom Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Witam, Chciałbym się spytać co będzie lepiej grało, jeżdżę głównie po mieście ewentualnie wypad na działkę ale to wtedy głównie szosa. Nie używam kompletnie przerzutki z przodu w sumie jeżdżę cały czas na największej tarczy.Z tyłu mam shimano SIS z 94r. więc cały zestaw idzie do wymiany. potrzebuję złożyć niedrogo napęd. myślę, że 300zł może więcej na przerzutkę łańcuch manetkę suport i korbę. myślałem o rezygnacji z przedniej przerzutki i użycie korby z jedną tarczą na tył myślałem o przerzutce sram 3 bądź 4 z uwagi na w moim przekonaniu o niebo lepsze manetki srama. Czy może lepiej coś od shimano? z tyłu kaseta sram 5.0 8 rzędów... co mi polecacie do takiego zastosowania roweru? ten sram byłby ok czy coś od shimano jeśli tak to co? czy rezygnować z przedniej przerzutki w momencie gdy bardzo bardzo rzadko jej używam? jaki suport jaka korba? łańcuch najdroższy na jaki mogę sobie pozwolić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.