kr1s1983 Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 witam moj naped w krosie a4 juz chyba ducha wyzional.Skacze lancuch przy depnieciu na korbie.Musze wymienic chyba caly komplet. Naped mam 9s i jest to sram.Tylna przerzutka sram 7.0 ma juz zeby rekina na koleczkach,tylko skad wziasc takie nowe?Przerzutka rpzednia Sram 3.0 wyogole nie dziala chyba do kosza.Manetki mam tez 7.0 i one sa sprawne. Czy o manetek srama mozna kupic przerzutki shimano na 9s i to bedzie dzialac?czy tez musze kupowac srama? Kaseta z lancuchem to nie problem mam na oku Deore HG-50 i lancuch HG-73 Korba jakas tania pasowalo mi by w granicach 70-90zl Najwiekszy problem mam z tymi przerzutkami Jak macie jakies pomysly to prosze o pomoc,pozdrawiam
Gość Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Czy o manetek srama mozna kupic przerzutki shimano na 9s i to bedzie dzialac?czy tez musze kupowac srama? do manetek srama musisz tył mieć srama a przód jak wolisz. może być shimano albo sram. Kaseta z lancuchem to nie problem mam na oku Deore HG-50 i lancuch HG-73 ja bym poszukał hg61 i łańcuch który powiedziałeś Korba jakas tania pasowalo mi by w granicach 70-90zl Najwiekszy problem mam z tymi przerzutkami korba za 90 złotych. dozbieraj 100 i za niecałe 200 masz deore, truvativ , albo używana niestety tańszych korb się nie opłaca po prostu. albo wymiana samych blatów jak masz mozliwość
kr1s1983 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Napisano 30 Kwietnia 2010 dzieki za odpowiedz mam pytanie jeszcze czy do przedniej manetki srama 7.0 mozna zalozyc jakakolwiek przerzutke shimano?oczywiscie 3 rzedy z przodu
Gość Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 dzieki za odpowiedz mam pytanie jeszcze czy do przedniej manetki srama 7.0 można założyć jakakolwiek przerzutkę shimano?oczywiście 3 rzędy z przodu tak na przód możesz do manetek srama użyć shimano na tył tylko sram- sram i shimano-shimano ale jest pewien wyjątek. otóż sram robi manetki do przerzutek tylnych shimano. manetki działają w systemie shimano 1:2 są to modele sram trigger attack najwyższy model sram centera sram mrx http://www.sram.com/en/srammountain/compatibleshifters/attack/index.php
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.