Skocz do zawartości

[naped]wymiena napedu

kr1s1983

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

moj naped w krosie a4 juz chyba ducha wyzional.Skacze lancuch przy depnieciu na korbie.Musze wymienic chyba caly komplet.

Naped mam 9s i jest to sram.Tylna przerzutka sram 7.0 ma juz zeby rekina na koleczkach,tylko skad wziasc takie nowe?Przerzutka rpzednia Sram 3.0 wyogole nie dziala chyba do kosza.Manetki mam tez 7.0 i one sa sprawne.

Czy o manetek srama mozna kupic przerzutki shimano na 9s i to bedzie dzialac?czy tez musze kupowac srama?

Kaseta z lancuchem to nie problem mam na oku Deore HG-50 i lancuch HG-73

Korba jakas tania pasowalo mi by w granicach 70-90zl

Najwiekszy problem mam z tymi przerzutkami

Jak macie jakies pomysly to prosze o pomoc,pozdrawiam

Napisano

Czy o manetek srama mozna kupic przerzutki shimano na 9s i to bedzie dzialac?czy tez musze kupowac srama?

do manetek srama musisz tył mieć srama a przód jak wolisz. może być shimano albo sram.

Kaseta z lancuchem to nie problem mam na oku Deore HG-50 i lancuch HG-73

ja bym poszukał hg61 i łańcuch który powiedziałeś

Korba jakas tania pasowalo mi by w granicach 70-90zl

Najwiekszy problem mam z tymi przerzutkami

korba za 90 złotych. dozbieraj 100 i za niecałe 200 masz deore, truvativ , albo używana niestety

tańszych korb się nie opłaca po prostu.

albo wymiana samych blatów jak masz mozliwość

Napisano

dzieki za odpowiedz

mam pytanie jeszcze czy do przedniej manetki srama 7.0 mozna zalozyc jakakolwiek przerzutke shimano?oczywiscie 3 rzedy z przodu

Napisano

dzieki za odpowiedz

mam pytanie jeszcze czy do przedniej manetki srama 7.0 można założyć jakakolwiek przerzutkę shimano?oczywiście 3 rzędy z przodu

tak na przód możesz do manetek srama użyć shimano

na tył tylko sram- sram i shimano-shimano

ale jest pewien wyjątek. otóż sram robi manetki do przerzutek tylnych shimano. manetki działają w systemie shimano 1:2

są to modele

sram trigger attack najwyższy model

sram centera

sram mrx

http://www.sram.com/en/srammountain/compatibleshifters/attack/index.php

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...