butcheronline Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam, pierwsze co napiszę to... szukałem Wiem, że jest mnóstwo tematów tego typu, ale każdy kończy się poleceniem opon Schwalbe itp. A ja się chcę zapytać o opony Author Po 3 latach robię mały remont swojego Authora Impulse SX. Przyszła pora na zmianę opon. Wcześniej miałem takie: AUTHOR Spanker 26x1,95 Były OK. Tyle, że jeżdżę głównie po asfalcie i ubitych ścieżkach. Od czasu do czasu zdarzy się jakiś off-road. Przykładowa moja trasa znajduje się tutaj. Dlatego myślę nad tymi oponami: AUTHOR CROSS 26x1,75 AUTHOR Slick 26x1,50 Raczej szukam czegoś niedrogiego w granicach właśnie 40zł/sztuka. I tu moje pytania: 1. Czy węższa opona oznacza, że będzie mi się lżej jeździć po asfalcie? 2. Czy na oponach typu slick można jeździć po ubitej drodze leśnej (bez kamieni), szutrze? 3. Jak duży wpływ ma jakość opony na jazdę? Czy warto inwestować w opony? Dodam, że mój rower jest z klasy ekonomicznej, więc nie interesują mnie opony po 100zł sztuka Proszę także nie polecać opon z innych wątków - już je przeczytałem Prosiłbym o opinie, tych którzy mieli do czynienia z tymi oponami.
CORKY Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 Myślę że mogę Ci pomóc w wyborze. Od dwóch miesięcy posiadam oponki Author Slick 26x1.50 i jeżeli chcesz wybrać między 1,75 a 1,50 to właśnie 1,50 będzie właściwym wyborem. Sam chciałem oponkę na asfalt. Wybrałem właśnie tą i jestem w 100% zadowolony ze swojego wyboru. A w deszczu spisuje się znakomicie. PS. jest to oponka kierunkowa więc warto ją dobrze założyć oraz musisz kupić dętki pod opony 26x1.50 te z 1,95 nie będą się nadawać. Więc w skrócie. Ad 1. Zdecydowanie TAK, przesiadka z opony 26x2,00 z agresywnym bieżnikiem na 26x1,50 jest znacznie odczuwalna. (mnejsze opory toczenia) Ad 2. Tak, można. I dobrze się w tej roli spisuje. Nie jest to opona z bieżnikiem więc przyczepność słabsza na szutrze, ale jest OK. Ad 3. Duży. Tak jak wyżej pisałem. Agresywny bieżnik, a oponka typu slick to inna bajka. Czy warto? Moim zdaniem do jazdy rekreacyjno-sportowej warto mieć oponki w teren i na asfalt. To tyle z mojej strony. Dziękuje i pozdrawiam!
ljar Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja polecę opony Schwalbe Hurricane. Używam ich na rowerze z kołami 28' (rozmiar 700x40) ale są też na 26'. Są to opony które środek bieżnika mają gładki oraz niewielkie klocki po bokach. Wcześniej miałem Authora Cross 700x35 i te Schwalbe znacznie lepiej mi pasują. Jeśli je dobrze napompujesz to na asfalcie kontakt z podłożem ma jedynie gładki środek bieżnika i opory toczenia są niskie, a większa szerokość powoduje zdecydowanie lepsze zachowanie gdy jednak czasami przez jakieś błoto czy piasek trzeba przejechać. Jeśli jednak czasami w teren wjeżdzasz to nie przesadzaj ze "slikowatością" opon.
butcheronline Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Napisano 21 Kwietnia 2010 Dzięki za odpowiedzi Czy to forum jest sponorowane przez SCHWALBE? Wszsycy polecają te opony A co najgorsze, zaczynam się nad nimi zastanawiać Konkretnie nad tą co polecił ljar SCHWALBE HURRICANE 26 x 2,00 SemiSlick Ale tutaj znów moje pytanie... Ta opona ma 2.0 szerokości. Czy to oznacza, że będzie gorsza na asfalcie niż wcześniej wspomniany Author Cross 1.75? Bo Schwalbe ma po środku pas wzdłuż opony na asfalt, natomiast Author ma takie jakby kropeczki No i sam nie wiem... Jak jadę ze znajomymi, to oni zawsze przodują na asfalcie. Natomiast jak jest jakiś stromy zjazd w terenie, to wymiękają a ja sobie zjeżdzam. Tyle, że taki zjazd trafia się średnio raz na 100km
el_gregorio Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam! Różnica w oporach przy większej szerokości opon jest bardzo odczuwalna - przede wszystkim znaczenie ma tu nie opór na powierzchni styku opony z gruntem (te są zbliżone) ale opór powietrza, szczególnie gdy jest wiatr. Mam porównanie opony o szerokości 30mm w swoim mieszczuchu do opon ok. 52mm (2.0") w swoim mtb. Różnica na asfalcie jest ogromna, a wiatr wręcz zatrzymuje rower z grubszymi oponami. Na jazdę po asfalcie max 1,75", a lepiej 1,5. Pozdrawiam!
butcheronline Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Napisano 21 Kwietnia 2010 ale ta opona jest właśnie reklamowana jako dobra na asfalt + przygodne wyprawy w teren. Czyli taki kompromis. Wiadomo, że na cieńszych lepiej będzie po asfalcie, ale kosztem terenu, w który jednak czasem się zapuszczam Czytam fora od paru godzin i można zgłupieć. Tyle przeróżnych opon do wyboru. Tyle opcji... Kiedyś życie było prostsze, jeden rower, brak przerzutek, jedne opony i dało się jeździć Chyba skorzystam z rady kolegi, pójdę do marketu kupić pierwsze lepsze i wyjdę pojeździć, zamiast siedzieć przed kompem
ljar Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja myślę, że te Author Cross też będzie dobry, te kropeczki to się zaraz wyrtą Ja miałem Crossy szerokości 35 a Schwalbe 40 i tu jest prawdopodobnie największa różnica. Specjalnie nie odczułem zwiększenia oprów na asfalcie natomiast wyraźnie wzrosła dzielność terenowa.
tompoe Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Czy to forum jest sponorowane przez SCHWALBE? Wszsycy polecają te opony A co najgorsze, zaczynam się nad nimi zastanawiać Raczej nie jest. Po prostu robią świetne opony i dodatkowo mają spory wybor czasem tak spory, ze można się pogubić. Dodatkowo są łatwo dostępne. Przykładowo gdy chciałem kupić Continental TravelContact to mimo najszczerszych chęci mi się nie udało, więc kupiłem sobie Schwalbe Marathony. Jeśli chodzi o opony dla Ciebie to jednak semi-slicki. Jakie? Jeśli chcesz budżetowe to Schwalbe Cx-Comp nie drogie,a całkiem dobre opony. Hurricane z resztą tez bardzo fajne tylko trochę droższe i to ty musisz zadecydować.
butcheronline Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Napisano 22 Kwietnia 2010 Kupiłem w końcu Author Cross 1.75 Nawet mógłbym się szarpnąć na Schwalbe, niestety objechałem z 5 sklepów i nie mieli. Jeden sprzedawca stwierdził, że mają niekorzystny stosunek cena/jakość. W każdym razie wyjechałem sobie dziś na nowych oponach, i... nie czułem żadnej różnicy. Nie wiem czego się spodziewałem w sumie Opona to w końcu opona... Nie jestem specem, żeby odczuć takie subtelne różnice. Może jak trochę pojeżdzę, to się okaże, że mam średnią 1km/h na godzinę wyższą Ale raczej wątpię.
el_gregorio Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 w sumie to poprzednia opona (spanker) jak i nowa(cross) mają bardzo zbliżony bieżnik, szerokość 1.75 do 1.95 to też nie duża róznica - ok. 5mm. Więc i różnica w odczuciach z jazdy nie duża. Aczkolwiek patrząc na masy tych opon (wg producenta) to (Spanker 660g / Cross 530g) 130g na koło powinno być odczuwalne, faktycznie może będzie szybciej o 1km/h średnio . Dużą różnicę byś odczuł wsadzając oponki szosowe (1cal lub 1,25 cala), prędkość średnia skoczyłaby może o ok. 3-4km/h. Ale masz lżej, odrobinę szybciej i powinno być...odrobinę lepiej. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.