Pablo666 Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Potrzebuję dość pilnie hamulców. Dostałem propozycję Avid Elixir CR stan bardzo dobry techniczny, wizualny ciut gorszy za 500zł. Serwisowane itp. Komplet nowych i używanych klocków. Lecz trochę poczytałem i dowiedziałem się że to hamulce dość szybko się sypia.. I mam trochę wątpliwości do do kupna.. Zastanawiam się czy zbierać na nie czy dać spokój. Zasadniczo szukam samego tylnego hamulca, na początek jak znalazł. Lecz jeżeli znajdzie się dość ciekawa propozycja kompletu to rozpatruję tą ofertę Zastanawiają mnie też modele Shimano Deore 575 i Shimano Deore 595. Ktoś miał, coś mógłby mi powiedzieć na ich temat.? Jaka siła,modulacja,awaryjność? Z Avida wchodzą w grę Juicy 5 i ew inne modele na które ewentualnie mogę trafić. Na allegro znalazłem używany Shimano 575. Cena nowego około 220zł. Czy warto.? Czy już lepiej dołożyć do nowego i mieć spokój.? http://allegro.pl/item1005864968_shimano_br_m575_okazja.html Nie szukam żadnych Hayesow, Avid Juicy 3 czy innych.. Sensowne odpowiedzi mile widziane. Konkretne odpowiedzi mile widziane. Oferty mile widziane. Zapomniałem dodać. Moja waga 65kg + 13kg rower. Głównie jest to początkujący 4x. Może kiedyś jakiś lajtowy wypad w góry Proszę zwrócić uwagę że nie za bardzo można kupić tanio nowy komplet hampli w tej cenie. 500zł to jest grubo ponad moją normą.. ale uzbierać uzbieram. Więc liczę max 250zł za jeden hampel. Dlatego zwróciłem uwagę na Shimano 575 albo wyższy droższy model 595.
stivo178PL Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja polecam Avidy bb5 lub bb7. Te hamulce dobrze sie sprawuja i maja duza skutecznosc.
Poczwar Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Deore 575 odradzali mi dlatego skusiłem się na SLX i tobie też tak doradzę. Bierz SLX.
stiwen007 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 A może taki cusik. Może nie super hiper wypasione ale mieszczą się w 500 zł http://www.allegro.pl/item1010510333_hamulce_simano_br_m486_przod_tyl_tarcze.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.