Miesny Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Walczę ze stukaniem pochodzącym od koła... występuje tylko pod obciążeniem, niezelżenie od napędu. Piasty są OK, świeżo przesmarowane przez serwis (myślałem, że pomoże....) Napompowałem na maxa i na chwilę stukanie przestało, a już myślałem że sukces.. Podejrzewam szprychy ale luzów nie nie ma... prób wiele łącznie z rozcentrowaniem koła... Macie jakieś pomysły jak te stuki zlikwidować?
Miecho87 Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Dętka dobrze założona? Wentyl prosto? Występuje tylko w czasie kręcenia się kół czy w zatrzymaniu też? (oczywiście pod obciążeniem)
Miesny Napisano 7 Maja 2010 Autor Napisano 7 Maja 2010 Dętka dobrze założona? Wentyl prosto? Występuje tylko w czasie kręcenia się kół czy w zatrzymaniu też? (oczywiście pod obciążeniem) Wentyl Ok. Opona nówka i dętka nówka. Występuje tylko w czasie kręcenia i tylko pod obciążeniem jeźdźca.. Problem polega mam wrażenie na rodzaju szprych. Gdy są czyste i przesmarowane nie stuka. Albo przynajmniej problem ustał z innego powodu. Na moim blogu bikestats jeden z kolegów skomentował ze ten typ kół tak ma. I tak to chyba jest.
raf0007 Napisano 11 Maja 2010 Napisano 11 Maja 2010 A może to bębenek? Jesteś pewny że to samo koło stuka? Jeszcze jest możliwość że łańcuch z kasetą się nie dogadują. U mnie strzelało jak zjechałem kasetę, wymiana pomogła ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.