Skocz do zawartości

[koło] bontrager TLR 29er

Miesny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Walczę ze stukaniem pochodzącym od koła... występuje tylko pod obciążeniem, niezelżenie od napędu. Piasty są OK, świeżo przesmarowane przez serwis (myślałem, że pomoże....) Napompowałem na maxa i na chwilę stukanie przestało, a już myślałem że sukces.. Podejrzewam szprychy ale luzów nie nie ma... prób wiele łącznie z rozcentrowaniem koła... Macie jakieś pomysły jak te stuki zlikwidować?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dętka dobrze założona? Wentyl prosto? Występuje tylko w czasie kręcenia się kół czy w zatrzymaniu też? (oczywiście pod obciążeniem)

Wentyl Ok. Opona nówka i dętka nówka. Występuje tylko w czasie kręcenia i tylko pod obciążeniem jeźdźca.. Problem polega mam wrażenie na rodzaju szprych. Gdy są czyste i przesmarowane nie stuka. Albo przynajmniej problem ustał z innego powodu.

Na moim blogu bikestats jeden z kolegów skomentował ze ten typ kół tak ma. I tak to chyba jest.

Napisano

A może to bębenek? Jesteś pewny że to samo koło stuka? Jeszcze jest możliwość że łańcuch z kasetą się nie dogadują. U mnie strzelało jak zjechałem kasetę, wymiana pomogła ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...