Skocz do zawartości

[tarczowe hydrauliczne] Avid Juicy 7

michalbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam prośbę do kogoś mieszkającego niedaleko Poznania, bądź najlepiej sam Poznań (w sumie może być dalej) i mającego coś wspólnego z tarczówkami hydraulicznymi, najlepiej by był to właśnie Avidy Juicy. Chodzi o kwestię gumowej klamki. Nie mam porównania z innymi hamulcami, są to moje pierwsze. Mam wrażenie, że klamka jest gumowa. Rower był oddany do serwisu, gdzie hamulce zostały odpowietrzone. Klamka nadal wydaje mi się miękka, jednak serwisant twierdzi, że hamulce dobrze hamują i tak powinno zostać jak jest.

Chciałbym, by ktoś zerknął na moje hample i stwierdził czy są OK czy trzeba coś z nimi zrobić. Idąc do serwisu chciałbym być pewny swego i narzucić serwisantom co jest nie tak i co trzeba wykonać. A co do samego serwisu, to mimo, że jest to poważna niby firma, to wydaje mi się, że ludzie tam pracujący nie mają zielonego pojęcia o rowerach.

Aktualnie jestem zmuszony korzystać z ich usług, bo rower mam na gwarancji, więc to co robią, robią za darmo, a nie mam zamiaru wymieniać i płacić za części w praktycznie nowym rowerze gdzie indziej.

Znajdzie się osoba chętna do pomocy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...