michalbike Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy ktoś mógłby podsunąć pomysł rozwiązania problemu? Chodzi i strzelanie w napędzie. Występuje ono przy mocnym naciskaniu na pedały (przyspieszanie, podjazdy), zawsze w tym samym miejscu, zawsze raz na pełen obrót korby. Łańcuch odpada, same zębatki też, bo wtedy nie stukałoby w tym samym miejscu za każdym razem. Czy coś za poza wkładem suportu może być przyczyną? Rower mam cały nowy. Przejechane aktualnie 500km, stuki zaczęły pojawiać się przy około 250km. Rower postał w serwisie. Szanowny Pan serwisant powiedział, że nic nie stuka (on nic nie słyszy), natomiast wkręcił miski suportu na smar, ponieważ jeżeli coś słyszałem, to przyczyną mógł być wkręcony suport 'na sucho'. Po odebraniu roweru stuki cały czas się pojawiają. Co do mufy suportowej to początkowo nie byłą splanowana, zleciłem tę czynność serwisantowi podczas tego samego przeglądu. Łożyska jednak są cały czas te same. Co polecacie zrobić, jest to wina łożysk, po wymianie na nowe, powinno być dobrze? A może w środku coś stuka (choć tutaj nie wiem co by to mogło być, w końcu jest tam tylko rurka zintegrowana z korbą oraz ta plastikowa tulejka). Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam PS Czy jest ważne ile obrotów korba wykonuje po splanowaniu mufy? Przed tą czynnością nie wykonywała u mnie nawet jednego obrotu, aktualnie (już po splanowaniu) dochodzi do 3 obrotów, jest to istotne?
easton Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Prawdopodobnie suport się rozleciał i trzeba go wymienić.
DominikM Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Sprawdź czy śruby mocujące blaty są dokręcone.
Corratec Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Kup nowy wkład suportowy - koszt 20-30zł.
Andrew Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Kup nowy wkład suportowy - koszt 20-30zł. ciekawe gdzie....
michalbike Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 W tej cenie to naprawdę nie lada wyczyn
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Kup nowy wkład suportowy - koszt 20-30zł. W tej cenie wezmę ze 3 sztuki
Corratec Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Gdzie??.. w sklepie, nawet jeszcze dziś patrzyłem u mie najtańszy 24zł.
michalbike Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 Daj linka jeśli możesz do tego co mają w Twoim sklepie, osobiście najtańsze łożyska widziałem w sieci za 85zł. Ewentualnie napisz skąd jesteś. Po loginie odważę się napisać, że jesteś z Poznania, prawda to? PS Coś jednak wydaje mi się, że piszemy o czym innym, bo cały wkład Alivio to może i dostaniesz za 25zł, ale nie łożyska XTII do Deore XT.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.